Анна Лащевська здобула першу золоту медаль у сезоні Кубка світового виклику зі спортивної гімнастики

Олімпійські види ТОП
Це сталось на етапі в Осієку.

Українські спортсмени завершили виступи на другому етапі Кубка світового виклику зі спортивної гімнастики в Осієку. У заключний день фіналів золоту нагороду виборола Анна Лащевська.

У перший день фіналів в Осієку Україна здобула три медалі: Ілля Ковтун виграв “золото” у вільних вправах та “срібло” у вправах на паралельних брусах, а Лащевська стала бронзовою призеркою у змаганнях на різновисоких брусах.

У неділю, 7 квітня, відбулись п’ять заключних фіналів. За підсумками кваліфікації Ковтун пробився у фінал у вправах з кільцями, Лащевська здобула право поборотись за медалі у вільних вправах та вправах на колоді, а Поліна Д’яченко — у вільних вправах. Однак Ковтун знявся з фіналу, а Лащевська вирішила виступити лише у вправах на колоді.

Як Анна Лащевська завоювала золоту медаль

  • Лащевська вийшла у фінал у вправах на колоді, вигравши кваліфікацію з результатом у 13.200 бала.
  • За виступ у вирішальному раунді українка отримала від суддів оцінку 14.000 бала та завоювала золоту медаль. Лащевська випередила срібну призерку Мелані де Хесус дос Сантос з Франції на 0.867 бала.
  • Це перше “золото” Лащевської на Кубку світового виклику у цьому сезоні. Загалом в активі 16-річної українки тепер п’ять нагород на цьому рівні, чотири з них — золоті: у минулому сезоні вона двічі тріумфувала у вправах на колоді та одного разу — у змаганнях на різновисоких брусах.
  • У фіналі вільних вправ Україну представила Поліна Д’яченко. Вона посіла шосте місце, отримавши за свій виступ 11.733 бала.

Україна завершила виступи на другому етапі Кубка світового виклику з чотирма медалями. Наступний етап турніру відбудеться 17-20 квітня у Досі (Катар).

Усі медалі України на Кубку виклику-2024 в Осієку:

  • “Золото”: Анна Лащевська (колода), Ілля Ковтун (вільні вправи)
  • “Срібло”: Ілля Ковтун (паралельні бруси)
  • “Бронза”: Анна Лащевська (різновисокі бруси)

Що відомо

  • Перший етап Кубка світового виклику-2024 минув у кінці березня в турецькій Анталії. Україна здобула на ньому чотири нагороди: одне “срібло” та дві “бронзи” виборов Радомир Стельмах, одне “срібло” — Володимир Костюк.
  • У 2023 році Україна здобула на Кубку світового виклику 17 медалей, з них вісім — золотих.
  • Україна здобула дві ліцензії на Олімпіаду-2024 зі спортивної гімнастики: одну чоловічу командну та одну жіночу (Анна Лащевська), обидві — за підсумками ЧС-2023.

Суспільне спорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *