Переможець жіночої Вищої ліги з баскетболу визначиться у Франківську

Баскетбол

Регулярний чемпіонат жіночої Вищої ліги підходить до завершення – вже визначені учасники Фіналу чотирьох.

Рішенням Департаменту організації та проведення змагань ФБУ визначено місце проведення Фіналу чотирьох жіночої Суперліги. Вирішальні матчі чемпіонату пройдуть 13-14 квітня в Івано-Франківську у Франківськ-Арені.

Боротьбу за медалі будуть вести по дві кращі команди з двох груп першого етапу регулярного чемпіонату жіночої Вищої ліги – дніпровський Інваспорт-СДЮСШОР-5, Збірна Полтавської обл.-БК ПОЛТАВА-БАСКЕТ-СумДПУ-КДЮСШ№1 м. Суми, Франківськ-ПНУ-ДЮСШ-2-Спортліцей та Рівне-ОСДЮСШОР.

Турнірна таблиця жіночої Вищої ліги

В півфінальних парах 13 квітня Полтава-Баскет – СумДПУ зіграє проти Франківська-ПНУ-ДЮСШ-2, а Інваспорт зустрінеться з Рівне-ОСДЮСШОР. У неділю, 14 квітня, відбудуться фінальні матчі.

Інваспорт-СДЮСШОР-5 впевнено виграв Групу 1, здобувши перемоги у всіх 20 матчах сезону. Лідерами команди є досвідчена захисниця Тетяна Кулінок, молода колега по амплуа Анна Сівакова та дві 17-річні форвардині Світлана Полянцева та Катерина Черниш.

Об’єднана команда Полтава-Баскет та СумДПУ стала другою, вигравши 15 матчів з 20, поступившись чотири рази Інваспорту та в останньому матчі програвши Венето-Черкаси. Лідером команди є 39-річна центрова, капітан команди Вікторія Пазюк, яка входить до топ-5 Вищої ліги за підбираннями (11.6 за гру), передачами (5.0 за матч) та другою за РЕ (21.9). Також відзначимо захисниць Валентину Оніщенко та Катерину Костенко і 16-річну форвардиню Анну Череп, яка входить до топ-5 ліги за підбираннями.

В Групі 2 двоє лідерів виграли по 18 матчів з 20. Франківськ-ПНУ-ДЮСШ-2 став переможцем групи за особистими зустрічами. 19-річна захисниця Анастасія Шепелюк є кращою у Вищій лізі за результативністю (25.6 очка за матч), передачами (5.9 асистів за гру) та за показником РЕ (24.8). Відмітимо форвардиню Єлизавету Радловську, захисницю Ольгу Боровець та центрових Анну Шахватову та Ірину Бугайову, яка більшу частину сезону пропустила через травму, але є четвертою за показником РЕ (20.1).

У Рівного-ОСДЮСШОР у Вищій лізі грають багато представниць бронзового призера Суперліги, зокрема Євгенія БезкоровайнаОлександра Тинщук, яка є другою за результативністю в лізі (21.4 очка за матч), Ольга Павлюк, в останніх матчах гарну форму демонструє Ангеліна Григорук.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *