Роман Гошовський: “Президент поставив нам завдання завершити Чемпіонат в призерах”

Пряма мова Футбол

Інтерв’ю з керманичем “Нафтовика”.

Роман Гошовський в інтерв’ю поділився враженнями від роботи у «Нафтовику», розповів про тренувальні збори, комплектацію команди та амбіції на другу частину сезону.

– З моменту затвердження вас у ролі головного тренера «Нафтовика», минуло рівно пів року. Як воно бути керманичем команди, яка виступає в Чемпіонаті області?
– В той же час і цікаво і трошки важко,, тому що ми не професійна команда, де можна бачити кожного дня людей, цікавитись їхнім життям та бачити як вони готуються до матчів. Ми команда Чемпіонату області, де головний тренер виконує функції як адміністратора, так і директора клубу. Є дуже багато дрібниць, за якими потрібно слідкувати та власноруч вирішувати. Однак, той же час, робота дуже цікава. Вона дає мені наснаги ставати молодим та активним, поруч біля молодшого покоління. Пригадуючи своє футбольне життя, мені хочеться тренувати і ділитися своїм футбольним досвідом з гравцями, задля того, щоб вони могли прогресувати і збирати багато розмов навколо себе та команди загалом.

– Увесь період роботи головним тренером команди проходить в умовах війни. Терпіння та сил вистачає?
– Звичайно дуже складно тренуватися та проводити Чемпіонат області в умовах війни. Проте, дякуючи нашим Збройним Силам, нашим захисникам, які кожного дня боронять нашу землю від загарбників, ми маємо можливість займатися улюбленою справою та тішити цим наших вболівальників. Хочеться швидкого завершення війни, та повернення на стадіон «Нафтовик» великої групи людей. Тому з нетерпінням чекаємо відновлення повноцінного життя під мирним небом та повернення з війни молодих солдатів.

– Як оціните командні збори? Чи вдалось перенести всі свої задуми у дії футболістів?
– Тренувальні збори оцінюю успішно, адже хлопці тренувались та наполегливо працювали кожного дня. Трохи внесли корективи у підготовку, складні погодні умови, через які нам не все вдалось втілити в життя, з того, що планували. Багато хлопців отримали м’язові травми та простудні захворювання, через що були вимушені пропускати тренування. Взявши участь у «Кубку Підгір’я», ми провели 5 хороших матчів за 10 ігрових днів, де нам вдалось налагодити командну гру та підсилити окремі позиції. Вважаю весняне міжсезоння повністю вдалим та чекаю на якісну гру команди в сезоні.

– Чого очікувати від команди в другому колі та які амбіції ставитимуться перед хлопцями?
– Ми очікуємо від команди хорошого футболу, змістовної та якісної гри. Нам вдалось підібрати дуже сильних футболістів, як для Чемпіонату області, які можуть та вміють грати у швидкий комбінаційний футбол. Президент поставив нам завдання поборотися за Кубок області та завершити Чемпіонат в призерах. Дуже хочемо успішними результатами повернути на футбольний стадіон велику кількість наших вболівальників, адже з ними гра набуває яскравих барв та більшої зацікавленості. Постараємось перемагати в кожному матчі та досягати нових висот.

– Чи задоволені ви трансферною політикою та комплектацією команди?
– Тренер ніколи не може бути задоволеним трансферною політикою, адже завжди хочеться підсилювати команду сильнішими та якіснішими футболістами. Втім, в нашій сьогоднішній ситуації я хочу щиро подякувати президенту клубу, який прикладає максимум зусиль для того, щоб запросити сильних гравців у нашу команду. Завдячуючи його старанням, нам вдалось повернути дуже сильного футболіста та хорошу людину – Романа Дяківа. Те ж саме можу сказати і про Ярослава Семчука, якого ми дуже хотіли запросити в команду ще в літнє міжсезоння, однак не змогли домовитись. Я сподіваюсь на те, що ці два гравці нам сильно допоможуть та створять хороший мікроклімат в команді. Також нам вдалось запросити молодого виконавця, який пройшов школу львівських «Карпат» – Владислава Козака. Щиро віримо у його прогрес та трансфер в топ-команду через декілька років. Також сподіваємось на хорошу гру від Назарія Герина, який своїм досвідом зможе додати яскравості в атаці долинян. Маємо ще тиждень до старту другої частини сезону і ведемо перемовини з декількома футболістами, які змогли б створити конкуренцію на тій чи іншій позиції в команді. Проте, якщо брати загалом, то комплектація команди пройшла успішно і хіба один-два гравці ще поповнять склад «Нафтовика».

– На цьому наше інтерв’ю, дійшло до свого кінця. Що ви хотіли б побажати на завершення вболівальникам, прихильникам та просто людям, які мають хоча б маленьке відношення до нашої команди?
– На завершення хочу побажати всім Українцям мирного неба над головою, швидкого повернення з лінії вогню наших захисників. Міцного здоров’я, побільше усмішок і мало сліз. Запрошую всіх шанувальників футбольної гри приходити на футбольний стадіон та гучно вболівати за команду рідного міста, адже футболістам завжди приємно відчувати підтримку з трибун домашнього стадіону!

ФК Нафтовик Долина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *