Оксана Геник: “У чемпіонській групі велика конкуренція, і цей досвід дуже важливий”

Футбол

Коментар франківської футболістки “Шахтаря” Оксани Геник перед матчем з “Металістом 1925”, який відбудеться у неділю.

– Минулого тижня ми працювали над силовими якостями в тренажерному залі та на полі, а цього вже зосереджуємося на швидкісній роботі, тактичних і технічних діях. Можу сказати, що команда провела потужну підготовку до поєдинку з «Металістом 1925», тому в хорошому та бойовому настрої підходимо до зустрічі.

– Поділися очікуваннями від поєдинку з «Металістом 1925». Що тобі відомо про суперника?
– «Металіст 1925» – це чудово підготовлена команда з досвідченими гравчинями, які демонструють високий рівень футболу. Вважаю, що поєдинок буде напруженим, і ми перебуваємо в чудовій фізичній формі. Команді вже час набирати очки, адже в попередніх турах нам цього не вдалося. Упевнена, що гра буде цікавою, уболівальникам сподобається.

– Чого команді забракло в попередніх турах?
– Після перегляду й аналізу попередніх матчів можу сказати, що насправді ми досить гарно грали, але наші помилки стали результатом пропущених м’ячів та поразок. У нас молодий склад, у деяких моментах ключовим фактором є відсутність досвіду, але ми поступово прогресуємо.

– Попри те, що «Шахтар» є одним із наймолодших колективів чемпіонської групи, конкурувати з більш досвідченими опонентами вдається. Матчі з найсильнішими допомагають прогресувати?
– Авжеж, це чудовий досвід. У кожному матчі потрібно викладатися на максимум, усі змагаються за найвищі місця. У чемпіонській групі велика конкуренція, і цей досвід дуже важливий.

– Ти приєдналася до «Шахтаря» у вересні 2022 року й одразу закріпилася в стартовому складі, стала ключовою в лінії захисту. Розкажи про адаптацію і власну мотивацію.
– Я перейшла до «Шахтаря» з Першої ліги, і на початку мені було складно втягуватися, адже рівень Вищої ліги є іншим. Хочу подякувати тренерському штабу й дівчатам, які постійно підтримували мене і допомагали швидше адаптуватися. Можу сказати, що цього сезону я відчуваю більшу впевненість у своїх діях, можливо, вийшла на новий рівень. Дуже вдячна головному тренерові за довіру і хочу продовжувати прогресувати, бути корисною для команди.

ФК “Шахтар”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *