Вемблі стане свідком третього фіналу ЛЧ у своїй новітній історії

Інші

Фінальний матч цьогорічного розіграшу Ліги Чемпіонів відбудеться 1 травня у Лондоні на легендарному стадіоні “Вемблі”, якому не звикати до подій подібного масштабу. Ще у минулому столітті стадіон побачив щонайменше 5 фіналів цього турніру, а наступний стане третім за останні 15 років.

Зіпсований ювілей

Про те, що лондонський “Вемблі” прийме глядачів фінального матчу Ліги Чемпіонів, стало відомо ще у 2019 році, коли Футбольна асоціація Англії подала свою заявку на цей захід. Щоправда, цим матчем повинен був стати фінал 2023 року між Манчестер Сіті та Інтером, проте всі плани знищила пандемія Covid-19 та подальша зміна планів УЄФА. Дата повинна була стати символічною – у 2023 році стадіону “Вемблі” виповнилося рівно 100 років з року його відкриття. Рішення про те, що “Вемблі” прийме фінал цьогоріч, було ухвалено у 2020 році. Його учасники стануть відомі не раніше 7 травня, букмекери вже підігріваються інтерес до події на сайтах, де можна робити ставки на спорт або в ігрові автомати грати безплатно онлайн

Рік 2011, Барселона – Манчестер Юнайтед

Після масштабної реконструкції стадіону, яка тривала у період з 2000 по 2007 рік, першим фіналом Ліги Чемпіонів, який побачив оновлений “Вемблі”, став матч між Барселоною та Манчестер Юнайтед. Тоді команди продемонстрували бойовий перший тайм: пішовши на перерву за рахунку 1:1, проте у другій половині іспанці впевнено перехопили ініціативу та забили ще двічі, а лише за ударами статистика була 12:1 на користь Барселони.

У складі каталонців тоді відзначилися:

  • Давід Вілья;
  • Педро;
  • Ліонель Мессі.

До речі, аргентинець в тому фіналі був визнаний кращим гравцем матчу. Це однією знаковою подією стало те, що воротар Манчестер Юнайтед Едвін Ван дер Сар проводив свій останній офіційний матч у карʼєрі.

Рік 2013, Баварія – Боруссія Дортмунд

Два роки потому “Вемблі” прийняв ще один фінал ЛЧ, який увійшов в історію, як перший фінал, де зустрічалися дві німецькі команди. Інтрига тут жила значно довше – лише за годину від початку мюнхенська Баварія змогла відкрити рахунок завдяки голу Маріо Манджукіча, проте вже за 8 хвилин гол у відповідь забив Ілкай Гюндоган. Нічийний рахунок тримався до останньої хвилини, поки Роббен не забив переможний для Баварії мʼяч. За всіма прогнозами експертів та букмекерів саме мюнхенський клуб вважався фаворитом зустрічі: адже для Боруссії це був лише другий фінал Ліги Чемпіонів в історії клубу. За фіналом тоді спостерігало більш ніж 86 тисяч вболівальників, а сам “Вемблі” після реконструкції може приймати до 90 тисяч глядачів. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *