“Інгулець” – “Прикарпаття-ЗСУ” – 4:0. Огляд матчу

Футбол

Перемога Інгульця у Львові не лише скоротила його критичне відставання від Карпат, а й закріпила положення підопічних Лупашка на другому місці – а це питання прямого підвищення в класі. Звісно, після такого важливого виграшу важливо швидко опуститися на землю та вдало зіграти проти суперника, який ніби простіший: але, хоча Прикарпаття посідає аж восьме місце, із п’яти матчів в Інгульця виграло два – і всі «всуху».

Щоправда, після перемоги з Полтавою (3:1 вдома) прикарпатці втратили через дискваліфікацію провідного лівого крайнього півзахисника Сьомку. Інгулець через перебір карток змушений обійтися без героя попереднього матчу – вінгера Козака (він забив Карпатам і заробив пенальті під переможний м’яч).

Дуже активно почав цей матч півзахисник Кольцов. Ще на третій хвилині з лівого кута карного майданчика він закрутив над поперечиною. Проте вже за мить Шершень у центрі поля підключив Сада, чию проникаючу передачу використав активний Білоцерковець. Він справа прорвався на воротаря й пробив повз нього – 1:0.

Далі Сітало замкнув головою м’яку подачу головою – 2:0. Це шостий гол у чемпіонаті для Артема, який системно грає центрфорварда. Влучив у дев’ятку. А через дві хвилини буквально вже Сітало з правого флангу від лицьової знайшов Богунова, який буквально заносив м’яча в сітку зблизька – 3:0. Для Ярослава це другий гол поспіль за останні тури, а загалом 23 матчах у нього сім забитих м’ячів.

А ще до перерви Кольцов оформив дубль. Після подачі Богунова Сітало програв верхову боротьбу, проте вийшло так, що м’яч відскочив прямо на Віталія, який в один дотик з правої ноги зарядив у ближній кут з-за меж карного майданчика – 4:0. Віталій шість із дев’яти попередніх голів провів з пенальті, проте, як він показує на полі, з гри забиває також майстерно. 10 голів тепер у центрхава господарів у цьому чемпіонаті.

Після перерви, очікувано, Інгулець не форсував подій, а от спроби Букайкчийського, Шинкаренка та Барчука відіграти хоча б один гол не давали результату. Словом, другий тайм за насиченістю та кількістю подій аж ніяк не міг зрівнятися з першим. Проте на відчутній перевазі господарів це вже ніяк не могло позначитися. Дуже впевнено після невдачі Лівого берега почувається на другому місці Інгулець.

Man of the Match: Віталій Кольцов (Інгулець)
По-перше, вважаємо, що виграти боротьбу в центрі поля було ключовим завданням для господарів. По-друге, крім вдалої протидії прикарпатцям на своєму плацдармі, Кольцов забив четвертий м’яч, який був напрочуд важливим. Прямо кажучи, Віталій позбавив Прикарпаття плану на гру та вбив усі надії гостей ще перед перервою.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група “Чемпіонська”. 6 тур
«Інгулець» (Петрове) – «Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – 4:0 (4:0)
Голи: Білоцерковець (4), Сітало (31), Богунов (33), Кольцов (41).

Інгулець: Паламарчук – Козиренко, Шершень, Малиш (Ченбай, 46), Мельничук, Кольцов, Білоцерковець (Альваро, 75), Сад (Панасенко, 82), П’ятов (Гаджук, 79), Богунов, Сітало (Квасов, 46). Запасні: Восконян, Романченко, Боровський, Лісняк, Сидоренко, Могильний, Резепов. 
Прикарпаття: Бобинець – Шинкаренко, Швець, Болденков, Титов (Барчук, 46), Демків, Бучакчийський (Беспалько, 70), Рудюк, Стаднік (Радульський, 46), Цюцюра (Геник, 46), Хома (Кос, 11). Запасні: Кучерук, Француз, Романов, Соловйов.
Попередження: Болденков (42), Барчук (77).

27 квітня 2024 року, 14:00. Петрове, стадіон “Інгулець”. +19 С.
Арбітр: С.Лапко (Львів). Асистенти арбітра: Ю.Ковальчук (Львів), О.Марчик (Житомир).
4-й арбітр: А.Ухов (Кривий Ріг). Спостерігач арбітражу: О.Головков (Сєвєродонецьк).


Інгулець – Прикарпаття 4:0. Петровці пройшлися катком по супернику

Після перемоги над “Карпатами” підопічні Лупашка збільшили свій відрив від третього місця вже до шести очок, тому могли дещо видихнути з полегшенням. “Прикарпаття” в минулому турі на своєму полі перемогло “Полтаву” і змогло піднятися на восьме місце.

Доля протистояння була вирішена ще до перерви. Очікували, що гості зможуть нав’язати боротьбу, але вони розчарували. Вже на четвертій хвилині Білоцерковець отримав передачу у штрафній і впевнено пробив у дальній кут – 1:0. На 30-й хвилині підопічні Лупашка збільшили свою перевагу. Богунов подав, а Сітало головою пробив у верхній кут – 2:0. 

Через три хвилини захисники “Прикарпаття” у власній штрафній загубили Богунова, який і довів рахунок до розгромного – 3:0. Перед самою перервою Кольцов наважився на удар з-за меж штрафної і фортуна йому посміхнулася – 4 0. На такий результат точно ніхто не сподівався.

Другий тайм вже перетворився на формальність. У підсумку, розгромна перемога “Інгульця”. Петровці вже на дев’ять очок відірвалися від третього місця і на 99% забезпечили собі підвищення у класі.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *