Фінал чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2009 року: представлення команди ІФОДЮСШ-Спортліцей

Баскетбол

Вже завтра розпочнеться Фінал чотирьох чемпіонату України ВЮБЛ серед дівчат 2009 року народження – вирішальні матчі пройдуть в Івано-Франківську 7-8 травня.

Діючий чемпіон цього віку команда ІФОДЮСШ-Спортліцей-Збірна Івано-Франківської області фаворитом підходить до фінальних матчів, адже команда виграла всі 8 ігор сезону – найближчі перемоги +17 над Динамо та +24 над столичною ДЮСШ-3-Багірою.

Втім, головний тренер команди Аїда Євтушенко з обережністю підходить до статусу фаворита своєї команди.

“Ми розпочинали сезон волею календаря матчами з сильними командами, а потім грали з командами, які до Фіналу чотирьох не потрапили. Тому, як насправді ми виглядаємо в порівнянні з основними нашими конкурентами я не знаю, не можу сказати. Адже за ці півроку ці команди могли суттєво додати.

По цьому віку ми провели рік без сильних турнірів, в порівнянні з минулими роками, коли ми виїздили на міжнародні турніри. Уже не ті можливості. Кістяк команди – це сестри Мурзови та Уляна Космач відіграли сезон з командами Суперліги, Вищої ліги, але там ключова роль у інших баскетболісток, а тут їм доведеться вирішувати завдання на майданчику, все буде залежати від них. Плюс тренувались ми в маленькому залі, а у великому лише були на іграх”, – говорить Аїда Євтушенко в коментарі прес-службі ФБУ.

Плюсом команди буде те, що ігри пройдуть в Івано-Франківську, тому Аїда Вікторівна сподівається на гарну атмосферу на трибунах, що стане додатковим фактором на користь господарок.

“Сподіваюсь, що у нас буде підтримка, але дуже ранні матчі плюс одразу після Великодня. Мені дуже сподобалось, як наші діти вболівали на Суперлізі, на домашніх матчах Суперліги і на нашому Фіналі чотирьох також сподіваємось на гарну атмосферу”

Статистично лідерами команди є сестри Даліла Мурзова (23.6 очка, 14.3 підбирання, 4.1 передачі) та Домініка Мурзова (19.8 очка, 7.1 підбирання, 5.3 передачі), а також Уляна Космач (7.6 передач). Вони цього сезону вже стали чемпіонками Суперліги та Вищої ліги, а тепер націлені на перемогу в чемпіонаті в своєму віці.

“Сестри Мурзови – це дійсно відповідальні діти, які не лише не пропускають тренування, а ходять і по два-три тренування на день, вони віддані баскетболу і батьки, які не мали відношення до спорту, але завдяки своїм дівчаткам полюбити баскетбол. І зараз батьки мотивують їх займатись баскетболом.

Дівчата займають різні позиції на майданчику. Домініка – яскраво виражений другий номер, Даліла четвертий і свої функції вони виконують. Мені б хотілось, щоб вони були гравчинями більш широкого спектру, щоб можливо вони могли замінити одна одну, щоб складно було зрозуміти хто є хто з них. Будемо на цим працювати.

Вони обидві двосторонні, у них права і ліва рука працюють однаково, Домініка має хороший, стабільний триочковий, Даліла гарно використовує обманні рухи, вона гарно діє у фарбі. В захисті вони обидві гарно відпрацьовують.

Уляна Космач через війну змушена була перейти в нашу команду, вона нам вона дуже допомагає. Вона дуже освіжила команду, може розрядити атмосферу. Вона гарно бачить Далілу і якось в парі вони чудово працюють”.

Календар матчів Фіналу чотирьох ВЮБЛ серед дівчат 2009 року народження

Вівторок, 7 травня

10:00 ІФОДЮСШ-Спортліцей-Збірна Івано-Франківської області – КСЛ-Динамо-УДУ ім. М. Драгоманова
12:00 СДЮШОР з баскетболу-МОБІ (Київ) – СДЮСШОР №5-ДФКС (Дніпро)

Середа, 8 травня

10:00 Матч за 3 місце
12:00 Фінал

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *