Франківці перемогли в останньому домашньому матчі сезону

Футбол

Шосте місце проти сьомого, а між ними – всього одне очко різниці. В першому колі ранній гол Коса приніс мінімальну перемогу прикарпатцям при тому, що матч у Сумах відбувався під затяжними повітряними тривогами. Відразу кілька команд переслідують Прикарпаття та Вікторію, тож той, хто програє, матиме всі шанси фінішувати в самому низу першої десятки.

Обидві команди підійшли до матчу в своїх максимально бойових складах – із одним, але вкрай важливим, винятком. У запасі прикарпатців опинився провідний атакувальний півзахисник Цюцюра, а в стартовому складі вперше вийшов 18-річний Беспалько, який до того виходив на заміни. Також у запасі опинилися недавні основні гравці ШинкаренкоБучакчийський і Барчук, а також Стаднік, який після травми заново шукає себе в основі.

Перший тайм в Івано-Франківську проходив у середньому темпі та без гостроти. У гостей кілька разів здалеку намагалися пробивати Лебеденко, Чеглов і Нич – навіть не в площину воріт. У господарів було кілька розіграних атак і стандартів, але без завершення – весь час Кос, Швець, Хома або не могли нормально пробити, або навіть не діставалися до м’яча. На весь перший тайм припав хіба один удар у площину воріт, та й то – Байдал пробив не настільки небезпечно, щоб завдати проблем чемпіону світу 2019 року серед молоді и.

Після перерви гра не надто змінилася. Спроквола атакували команди, бракувало конкретики та жорсткості в завершенні. Хіба що дальні удари Шарая, Ульянова оживляли цю гру. Одного разу активний Шарай обвідним ударом метрів із 20-ти зачепив праву від воротаря штангу – і це був найбільш небезпечний момент на обидві команди за цілу годину гри. Активний Станіслав не лише бив здалеку, а старався й брати участь у комбінаційній грі – був епізод, коли Шарай виривався на воротаря, проте пробив над хрестовиною.

Гострота Прикарпаття повернулася разом із Цюцюрою з лави запасних. Спершу він головою замикав одну з подач, а на 84-й хвилині протягнув м’яча – і це був найнебезпечніший удар по воротах Литвиненка. Воротар Вікторії також змушений був, перевівши м’яча на кутовий, реагувати на удар через себе від оборонця Швеця. Тож була своя закономірність у тому, що господарі саме зусиллями Цюцюри відкрили рахунок пізнім голом на 87-й хвилині. Після подачі справа захисник Сасовський не перервав, а підбив м’яча, тож Василь прийняв і наступним дотиком лівою дав у ближній кут – 1:0. Для Цюцюри це четвертий гол при шести асистах у поточному чемпіонаті.

У цьому матчі Вікторія мала право розраховувати на кращу долю, тож навіть у пізні останні хвилини, в компенсований час, підопічні Безсмертного йшли вперед і могли рятувати зустріч. Це захисник Ульянов після відскоку зарядив метрів із 25-ти в дальню штангу. Лічені сантиметри вирішили долю не лише епізоду, а цілого матчу. І саме на користь Прикарпаття зіграли в цьому матчі ці футбольні дрібниці.

Man of the Match: Василь Цюцюра (Прикарпаття)
Відсутність Василя в стартовому складі здивувала, проте наскільки ж своєчасно він вийшов і повирішував у другому таймі! Відразу ж оживив гру й провів вирішальний гол. Досвід і практика – велике діло!

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група “Чемпіонська”. 9 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – «Вікторія» (Суми) – 1:0 (0:0)
Гол: Цюцюра (87)

Прикарпаття: Кучерук – Демків, Швець, Француз, Радульський (Шинкаренко, 46), Геник (Бучакчийський, 69), Соловйов, Беспалько (Попчук, 82), Сьомка (Рудюк, 46), Хома, Кос (Цюцюра, 46). Запасні: Бобинець, Барасюк, Барчук, Стаднік, Титов.
Вікторія: Литвиненко – Корохов, Сасовський, Кравчук, Ульянов, Покотилюк (Копил, 90), Лебеденко (Долінський, 71), Байдал (Данилюк, 46), Шарай (Шаврін, 76), Чеглов (Бойко, 46), Нич. Запасні: Ярош, Нелін, Курелех, Савченко, Машталір, Євпак.
Попередження: Беспалько (75) – Шаврін (81)

18 травня 2024 року, 12:00 Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +12 С.
Арбітр: В.Запрутняк (Вінниця). Асистенти арбітра: Д.Подвальний, К.Хіміченко (обидва – Київська обл.).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: В.Лисакевич (Харків).


Прикарпаття – Вікторія 1:0. Перемогу приніс капітан

“Прикарпаття” після гостьової нічиї з “Лівим берегом” перебуває на шостому місці в групі. “Вікторія” в минулому турі теж зіграла внічию, але на своєму полі з “Епіцентром” і знаходиться на сьомому місці. Відзначимо появу у стартовому складі господарів 18-річного хавбека Євгена Беспалька.

Першу половину зустрічі хочеться забути і ніколи не згадувати. Здавалося, що команди вийшли сьогодні просто не програти і все. Гра була дуже повільною, без загострень. Господарі намагалися більше контролювати м’яч, але що з ним робити у заключній третині поля вони не знали. Голкіпери залишалися без роботи.

Здавалося, що гра так і завершиться без голів, але господарі все ж змогли вирвати перемогу. Цюцюра з меж штрафної своїм потужним ударом буквально прошив голкіпера “Вікторії” 1:0. Заміна спрацювала. У підсумку, мінімальна перемога “Прикарпаття”.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *