Визначились півфіналісти літньої Універсіади серед чоловічих команд

Баскетбол

В Івано-Франківську в манежі Коледжу Фізичного виховання розпочався Фінал восьми XIX Літньої Універсіади серед чоловіків.

В центральному матчі чвертьфінальної стадії грали минулорічний переможець Універсіади івано-франківська КФВ-НУФВСУ та СумДУ. Сумська команда краще почала матчі і на початку другої чверті вела +16, але далі господарі вирівняли гру і остання чверть почалась при +1 для КФВ-НУФВСУ. Сім разів за десятихвилинку змінювався лідер – господарі вийшли вперед 70:69 за 49 секунд до кінця, після чого команди обмінялись неточними атаками. У СумДУ було 8 секунд на останню атаку і Кіктєв на останній секунді набрав 2 очка, вирвавши для своєї команди перемогу – 71:70.

У СумДу відзначимо тріо Родіона Кузьміна (23 очка), Лєва Кошеватського (15 очок, 7 підбирань, 7 передач) та Максима Михайлова (14 очок, 10 підбирань), а у КВФ-НУФВСУ 32 очка та 12 підбирань записав до активу Степан Лесик, а Сергій Аврахов набрав 18 очок.

Суперником СумДУ в півфіналі стане НУ Львівська Політехніка, яка обіграла луцький ВНУ 71:69. Тут команди по черзі володіли ініціативою в матчі, ще за 2:38 до кінця лучани вигравали +8, але через дві хвилини вже львівська команда вийшла вперед і втримала перемогу.

У ВНУ максим Дейна набрав 31 очко та зібрав 14 підбирань, а Олександр Прозапас записав до активу 20 очок. У переможців найрезультативнішим з 22 очками став Євген Дегопик.

В інших чвертьфіналах назустріч один одному пройшли столичні команди – Збірна команда Києва обіграла черкаський ЧНУ 66:56, а НУФВСУ здолав Збірну команду м. Хмельницький 74:57.

В першому матчі найрезультативнішим в складі киян став Ярослав Карпюк з 27 очками, 13 підбираннями та 5 блок-шотами, а в другому матчі 25 очок Хмельницьку приніс Віталій Володін, тоді як у киян кращими стали Антон Литвинов з 12 очками і 19 підбираннями, та Костянтин Пунда з 20 очками та 9 підбираннями.

Завтра, 5 червня, в півфіналах Універсіади СумДУ зіграє проти Львівської Політехніки (16:00), а Збірна команда Києва проведе зустріч з НУФВСУ (18:30). Інші чотири команди зіграють в матчах за 5-8 місця.

Літня Універсіада серед чоловіків. Чвертьфінали

КФВ-НУФВСУ- (Івано-Франківськ) – Сумський державний університет (Суми) 70:71
Збірна команда м. Києва – Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького (ЧНУ) 66:56
Збірна команда м. Хмельницького – НУФВСУ (Київ) 57:74
ВНУ ім. Лесі Українки (Луцьк) – НУ Львівська Політехніка (Львів) 69:71

ФБУ, ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *