Наші профі. Підсумки сезону: Молдова, Туреччина, Польща

Футбол

Сестри Діана та Богдана Миньо знову вибороли медалі чемпіонату Молдови, Арсен Гросу дебютував у І лізі Польщі і стабільні Марина Погрібняк та Христина Перевізник – про це в черговому матеріалі серії “Наші профі. Підсумки сезону”.

Діана Миньо (ФК “Кишинів” Молдова)
16 матчів в лізі (5 голів, 1 попередження), 2 матчі в кубку


Сестри Діана та Богдана Миньо продовжують запалювати у чемпіонаті Молдови серед жінок. Минулорічний бронзовий призер “Райнер-Сфинтул Георге”, за який виступали сестри, увійшов до структури ФК “Кишинів” і в сезоні 2023/24 презентував саме столицю країни. Під новим іменем команда виборола звання віцечемпіонів країни та дісталась півфіналу національного кубка. Діана у складі “Кишинева” зіграла 18 поєдинків в обох турнірах та відзначилась п’ятьма забитими м’ячами, а також записала до свого пасиву одне попередження.

Богдана Миньо (ФК “Кишинів” Молдова)
16 матчів в лізі, 2 матчі в кубку


Не відстала від сестри у показниках зіграних матчів і Богдана Миньо. В цілому у футболці “Кишинева” відіграла 18 ігор – 16 в чемпіонаті та 2 у кубку – і результативними діями не відзначалась.

Христина Перевізник (“Фатіх Карагюмрюк” Стамбул, Туреччина)
23 матчі в лізі (7 голів)


Влітку минулого року Христина Перевізник змінила клуб у Туреччині. Гравчиня перейшла зі стану “Бешикташа” до іншого стамбульського клубу “Фатіх Карагюмрюк”. У новій команді нападниця одразу виборола місце у стартовому складі і продемонструвала непогану результативність – 7 голів у 23 зіграних матчах. Втім, у березні стало відомо, що 26-річна футболістка залишила розташування “Фатіха” і поповнила ряди литовського клубу “ТрансІнвест” з Вільнюса, за який виступає і до сих пір.

Арсен Гросу (“Сталь” Жешув, Польща)
7 матчів в лізі (1 гол, 1 попередження)


Взимку уродженець Коломийщини Арсен Гросу отримав своєрідне підвищення. Якщо восени 23-річний півзахисник захищав кольори дублю “Сталі” із Жешува у п’ятій (!) лізі польського футболу, то вже в лютому був помічений тренерським штабом “основи” та заявлений за головну команду клубу. У складі “сталеварів” зіграв сім матчів у І лізі та відзначився одним забитим м’ячем у матчі проти “Заглембе” (1:0). На жаль, кінцівка сезону видалась для футболіста дещо “змазаною” – Гросу отримав розрив хрестоподібної зв’язки і пропустив завершальні матчі чемпіонату, а “Сталь”, у підсумку, фінішувала на одинадцятому рядку.

Марина Погрібняк (“Гідротрак” Радом, Польща)
21 матч в лізі (6 голів, 4 попередження), 2 матчі в кубку (1 вилучення)


На початку минулого сезону вихованка ДЮСШ №3 Марина Погрібняк змінила клуб у Польщі, перебравшись з “Маркусу” (Гдиня) до “Гідротраку” з Радома. У новій команді півзахисниця проявила себе якнайкраще – всього відіграла 23 поєдинки, в яких забила шість м’ячів, чотири рази отримувала попередження та одного разу була вилучена з поля у кубковій грі проти “Шльонска” (0:3).

Андрій МОКЛЯКSPORT.IF.UA

Читайте також:
Наші профі. Підсумки сезону: Друга ліга ПФЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *