“Пробій” – фіналіст Чемпіонату України серед аматорів 2023/24!

Футбол

Народна Команда продовжує писати власну історію у чемпіонаті ААФУ!

Сьогодні відбулись матчі-відповіді 1/2 фіналу Чемпіонату України серед аматорів. Свій поєдинок звітної стадії городенківський “Пробій” провів у Тернополі, де помірявся силами з місцевими “Подолянами”.

Розпочали команди звітний поєдинок доволі обережно, адже кожен розумів ціну помилки – вихід до фінального матчу всього сезону. Тож не дивно, що суперники створили не так багато гострих нагод. Все ж ближчими до взяття воріт були гості, які гостро атакували зусиллями Сікача та Сондея. Втім, на 36-ій хвилині нерви здали у Васильченка, який збив Дригана у власному карному майданчику. Вирок з одинадцяти метрів впевнено реалізував Сондей – 0:1!

Після відпочинку гості були більш впевнені у своїх силах і в дебюті другої половини відзначились вдруге. Швидка триходівка Ключко-Волошинович-Сондей завершилась точним ударом останнього, який переграв голкіпера у ближній дуелі – 0:2! Як не намагались господарі дещо збити переможний темп “пробійців”, та цього дня гостей було не зупинити. За десять хвилин сольний прохід Ключка лівим флангом завершився точним пасом на Сікача, який замкнув передачу з кількох метрів – 0:3! Комфортна перевага у три м’ячі дозволила підопічним Володимира Ковалюка зіграти по рахунку, тоді як “Подолянам” нічого не вдавалось вигадати попереду.

А от що вміють тернополяни сповна – так це провокувати суперника на футбольному полі. На екваторі другої половини Жуміга словесно спровокував Волошиновича і на полі зав’язалась невелика сутичка, результатом якої стало вилучення обох гравців, а також попередження Сікачу. Таким чином, обидві команди догравали зустріч 10х10, а досвідчений футболіст “Пробою” ще й пропустить майбутній фінальний поєдинок.

У час, що залишився до фінального свистка, господарі зуміли сквитати один м’яч. Ярослав Пархуць завалив у власному карному Царюка і арбітр вдруге призначив пенальті. Мальський зумів переграти Піцана з одинадцятиметрової позначки – 1:3.

Більше суперники м’ячів не забивали, а це означає, що “Пробій” вперше у власній історії пробився до фіналу Чемпіонату України серед аматорів!

“Подоляни” Тернопіль – НК “Пробій” Городенка – 1:3 (0:3)
Голи:
Мальський (79, пен) – Сондей (36, пен, 53), Сікач (64)
“Подоляни”: Чубак (в, к), Фриз (Тарасов, 38), Васильченко (Кірієнко, 76), Сагайдак, Трух (Тяпкін, 53′), Бутенко, Ткачик (Падух, 56), Проців (Царюк, 75), Мальський, Мацієвський (Співак, 75), Жуміга. Запасні: Новаков (в), Дячинський. Головний тренер: Андрій Хоптовий.
НК “Пробій”: Піцан (в), Я. Пархуць, В. Пархуць, Радульський, Білик (Семенюк, 90+3), Сікач, Дриган (Іваничук, 89), Борисевич (к), Волошинович, Сондей (Андрусяк, 90+5), Ключко (Дитко, 79). Запасні: Креховецький (в), Кудла (в), Романчук. Головний тренер: Володимир Ковалюк.
Попередження: Васильченко (71), Мальський (89), Кірієнко (90+6) – Ключко (44), Білик (70), Волошинович (70), Сікач (71)
Вилучення: Жуміга (71) – Волошинович (71)

Повний запис матчу:


В іншій півфінальній парі “Агротех” з Тишківки, що на Кіровоградщині, вдруге переміг “Олімпію” з Савинців (3:0) та став суперником городенківців у вирішальному матчі сезону.

Фінальний поєдинок відбудеться 28 червня на стадіоні НТК ім. В. Баннікова у Києві. Початок матчу стане відомий згодом.

Фото: газета “Край”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *