Безпечна стрільба: мішені та все, що про них варто знати

Інші

У парках розваг є атракціони, де потрібно з відстані поцілити у надуту кульку, щоб отримати якийсь приз. Чим важче це зробити, тим ціннішим або більшим за розміром буде подарунок. Іноді свої сили пробують діти, але так розважатися люблять і дорослі.

Влучністю буде вирізнятися та людина, яка до цього вже десь тренувалася. Наприклад, у тирі чи деінде, де є штучні мішені для стрільби різних форм та розмірів, рухомі та статичні. Встановлюють їх як у приміщеннях (тирах), так і на відкритому просторі. Стріляють по мішенях з пневматичної, бойової, гладкоствольної зброї, а також з арбалетів та луків.

Види та класифікації мішеней

Стрільба по мішенях може бути розвагою для звичайних людей, видом спорту або тренуванням для військових, поліціянтів та представників деяких інших професій, де важливі влучність і швидкість реакції. Тому розрізняють такі їх види:

  • розважальні (у формі тварин або інших істот);
  • спортивні (тренувальні та залікові, цілі намальовані на білому фоні);
  • тактичні (для відпрацювання техніки стрільби, бувають пласкими та об’ємними);
  • військові (з зображенням фігури людини або окремих частин тіла для стрільб особового складу ЗСУ).

При підготовці поліціянтів та спецслужбовців використовують контурні та мальовані варіанти мішеней у вигляді силуету людини з розміткою на зони за рівнем небезпеки для життя.

Є й інші ознаки, за якими класифікують такі тренувальні об’єкти. А саме:

  • кількість цілей (на одній мішені може бути як одна ціль, так і декілька одночасно);
  • форма (грудна, головна, поясна, ростова);
  • розмір (зменшені, повнорозмірні);
  • спосіб зображення (без зображень, однотонні, з кольоровими геометричними фігурами, з контурними цілями, з малюнками або фото);
  • матеріал (папір, картон, метал, ДВП, фанера і не тільки).

Розрізняють також мішені статичні, які завжди залишаються на тому місці, де їх закріпили, або мобільні – встановлені на спеціальному механізмі, який приводить їх у рух. Другий варіант зручний для тренування поліціянтів, військових, охоронців, оскільки імітує рухи реальної людини, на які спеціалісту потрібно вміти реагувати.

Де в Україні можна замовити мішені

Різні види мішеней для пристрілки представлені на сайті інтернет-магазину товарів для туризму та активного відпочинку One-Click.

Перегляньте каталог, виберіть потрібний товар та оформіть замовлення онлайн або телефоном. Влучна покупка стане початком вдалих тренувань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *