Наші профі. Підсумки сезону: Перша ліга ПФЛ

Футбол

Продовжуємо підбивати підсумки минулого сезону. Цього разу мова піде про наших футболістів у Першій лізі.

Тарас Саків (“Карпати” Львів)
19 матчів в лізі (4 попередження)


Львівські “Карпати” за підсумками сезону підвищились у класі. “Зелено-білі” в чемпіонській грі поступились “Інгульцю” і в підсумку посіли другу позицію Першої ліги, тож наступного сезону гратимуть в УПЛ. Одним з творців “срібного” тріумфу львів’ян став Тарас Саків, який провів 19 матчів і має у своєму пасиві 4 попередження.

Роман Кузьмин (“Агробізнес” Волочиськ)
28 матчів в лізі (6 голів, 1 попередження), 3 матчі в кубку (1 гол)


Основним у складі “Агробізнеса” в минулому сезоні був півзахисник Роман Кузьмин. 28-річний футболіст зіграв у всіх (!) матчах волочиської команди в сезоні і відзначився сімома забитими м’ячами.

Микола Квасний (“Агробізнес” Волочиськ)
23 матчі в лізі (1 попередження), 1 матч в кубку


Якщо в осінній частині сезону оборонець Микола Квасний був незамінним у складі “Агробізнесу”, то навесні все рідше потрапляв до основної “обойми” волочиської команди. Всього в сезоні провів 24 матчі, в яких отримав 1 попередження. Після завершення сезону стало відомо, що Квасний залишив клуб у статусі вільного агента.

Дмитро Шостак (“Агробізнес” Волочиськ)
13 матчів в лізі (1 гол, 1 попередження)


А от в третього представника Івно-Франківщини у складі “Агробізнесу” справи видались доволі кепськими. Нападник Дмитро Шостак відіграв всього 13 матчів в сезоні, в яких відзначився одним забими м’ячем. Прогнозовано, що контракт клубу з гравцем не був продовжений і футболіст буде у пошуках нового місця роботи.

Андрій Андрейчук (“Буковина” Чернівці)
10 матчі в лізі (6 голів)


Одним з головних відкриттів весняної частини Першої ліги став нападник Андрій Андрейчук. Взимку футболіст на правах оренди перебрався з ФК “Олександрія” до складу чернівецької “Буковини”. У новій команді футболіст одразу став одним з основних і продемонстрував неабиякий бомбардирський хист, забивши 6 м’ячів у 10 зіграних зустрічах. Тож не дивно, що гравець потрапив до числа кращих за підсумками першолігової “весни” і згодом підписав з чернівецьким клубом повноцінний контракт.

Максим Куліш (“Лівий берег” Київ / “Поділля” Хмельницький)
10 матчів в лізі (1 попередження), 3 матчі в кубку / 10 матчів в лізі (3 голи, 2 попередження)


Взимку Максим Куліш змінив клуб у Першій лізі, перейшовши а правах оренди з “Лівого берега” до хмельницького “Поділля”. Як і у випадку з Андрейчуком, Куліш зумів по-новому розкрити себе у новому клубі – всього зіграв 10 матчів у футболці подолян та відзначився трьома голами. За підсумками сезону футболіст повернувся до складу “Лівого берега” і разом з киянами проходить підготовку до нового сезону.

Іван Оробець (“Поділля” Хмельницький)
19 матчів в лізі (2 голи, 1 попередження), 1 матч в кубку


Ще одним прикарпатським гравцем у складі “Поділля” є Іван Оробець. Якщо восени 20-річний футболіст не часто потрапляв до основи хмельничан, то навесні ситуація кардинально змінилась – у групі “Вибування” півзахисник зіграв 10 матчів, в яких 9 разів виходив з перших хвилин та двічі розписався у воротах суперників.

Віталій Жупанський (“Нива” Тернопіль)
0 матчів в лізі


Повний сезон на лаві для запасних провів голкіпер Віталій Жупанський. Уродженець Коломийщини так і не зміг нав’язати боротьбу основному голкіперу клубу Механіву, тож в сезоні зіграв 0 хвилин в офіційних матчах.

Віталій Федорів (“Металіст” Харків)
10 матчів в лізі (2 попередження)


Супердосвідчений Віталій Федорів минулий сезон провів у складі харківського “Металіста”. Всього зіграв у футболці харків’ян 10 матчів, в яких отримав 2 попередження. Після завершення сезону з футболістом було продовжено контракт, тож гравець залишається у Першій лізі ще на рік.

Владислав Марій (ФК “Хуст”)
0 матчів в лізі


Не встиг дебютувати у Першій лізі півзахисник Владислав Марій. Прикарпатський футболіст уклав контракт з першоліговим ФК “Хуст” взимку цього року. Втім, так і не зіграв жодної хвилини у новій команді.

Дмитро Гуменяк (“Металург” Запоріжжя)
6 матчів в лізі (1 гол, 2 попередження)


Змінив клуб перед початком весняної частини сезону і Дмитро Гуменяк. 23-річний фуболіст пішов на підвищення, перейшовши з стрийської “Скали 1911”, що виступає у Другій лізі, до першолігового “Металурга” із Запоріжжя. У складі “металургів” наш земляк зіграв 6 матчів і відзначився єдиним голом команди у матчах плей-аут проти “ЮКСА” (1:3, 0:4).

Андрій МОКЛЯКSPORT.IF.UA

Читайте також:
Наші профі. Підсумки сезону: Угорщина, Франція, Кіпр
Наші профі. Підсумки сезону: чемпіонат U-19 УПЛ
Наші профі. Футзал. Підсумки сезону: Іспанія, Польща, Словаччина
Наші профі. Підсумки сезону: жіноча Перша ліга
Наші профі. Підсумки сезону: Молдова, Туреччина, Польща
Наші профі. Підсумки сезону: Друга ліга ПФЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *