Артем Фаренюк гратиме в Польщі

Футзал

Найкращий бомбардир минулого сезону вітчизняної Екстра-ліги екс-«ураганівець» Артем Фаренюк став гравцем польського «Євробусу». 31-річний футзаліст підписав контракт з перемишльським клубом, в якому виступають ще двоє українських легіонерів Роман Колток та Ярослав Лебідь. Команда з Підкарпатського воєводства торік дебютувала в елітному дивізіоні чемпіонату Польщі і фінішувала на 11-му місці ФОГО Екстракласи.

В Україні на найвищому рівні Фаренюк виступав з сезону 2010/2011. Загалом за цей час він провів 320 матчів у чемпіонаті та кубку України, забив аж 185 голів. Причому, 134 з них – за останні шість років. Двічі Артем ставав найкращим бомбардиром чемпіонатів України – у сезонах 2018/19 (20 голів) і 2023/24 (32 голи).

У списку найкращих бомбардирів в історії «Урагану» Фаренюк (138 голів) посідає третє місце після Валентина Цвєлих (191 гол) та Андрія Сімки (138 голів). Саме у футболці івано-франківського клубу гравець національної збірної України виграв усі трофеї вітчизняного футзалу: одне «золото», два «срібла», дві «бронзи», три Кубки, один Суперкубок України і Кубок ліги. Отримав звання майстра спорту міжнародного класу за півфінал і підсумкове 4-е місце у складі національної збірної на Євро-2022.

У своєму інстаграмі Фаренюк скромно написав “Дякую за 6 неймовірних років! ”, виставивши у каруселі памятні фото в “ураганівській” футболці.

5×5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *