Франківські баскетболістки зупинились за крок до медалей Європейських університетських ігор

Баскетбол ТОП

Українські баскетболістки в змаганнях 3х3 завершили свої виступи на Європейських університетських іграх, які відбуваються в угорських містах Дебрецен і Мішкольц.

Ці змагання проводяться раз на два роки під патронатом Європейської асоціації університетського спорту (EUSA) та за підтримки Міжнародної федерації університетського спорту (FISU).

У змаганнях дівчат нашу країну представляла збірна із Прикарпатського Національного Університету ім. В.Стефаника, у складі Анжеліки Ляшко, Анастасії Ковтун, Вероніки Космач та Дар’ї Кононученко.

Дівчата розпочали свої виступи на змаганнях з перемоги 14:12 над університетом Жирони (Іспанія), далі було дві поразки в другий ігровий день – збірній Ризького університету імені Страдіня поступилися  із рахунком 17:19, а команді Гайдельберзького університету Рупрехта-Карла 11:13.

Третій день для дівчат видався куди вдалішим, ніж у чоловіків. Українки спочатку вирішили питання із виходом з групи, обігравши Північний Університет (Хорватія) 21:6, а потім пробилися і у чвертьфінал, здолавши Університет Любляни (Словенія) 15:10.

В чвертьфіналі українки в овертаймі обіграли угорський Університет спортивних наук 16:15, але далі в півфіналі поступились друге на цьому турнірі збірній Ризького університету імені Страдіня 5:17 (латвійська команда в підсумку стала чемпіонками), а в матчі за третє місце українські дівчата в овертаймі 15:16 програли угорському Сечені Іштван Уні, зупинившись в кроці від медалей.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *