Жіноча збірна U-18 провела контрольні матчі з Ірландією

Баскетбол

Жіноча збірна України U-18 зіграла два контрольні матчі в Ірландії з місцевою збірною в рамках підготовки до чемпіонату Європи (Дивізіон В), який з 2 по 11 серпня пройде у румунському Плоєшті.

Приймаюча сторона відмічає, що ігри пройшли у теплій атмосфері завдяки підтримці українських вболівальників місцевої діаспори, яка прийшла підтримати українських баскетболісток. Наші дівчата продемонстрували достойну гру та боротьбу, хоча і не змогли здобути перемогу – перший матч завершився перемогою Ірландії 73:63, у другій грі ірландки виграли 62:60.

Відзначимо в цих матчах Поліну Тупало, яка стала найрезультативнішою в команді, зокрема в другому матчі набрала 23 очка.

Також під час другого матчу організатори провели благодійну лотерею, під час якої було зібрано кошти, які підуть на придбання автомобіля швидкої допомоги для України.

Проведені матчі прокоментував наставник збірної України U-18 Євген Мурзін.

“Після завершення чемпіонату Європи U-20 до нас приєдналися три гравчині, а Еліну Синякову очікуємо 25 липня. З їх появою команда стала сильнішою і взагалі видно, що наша гра стає кращою від матчу до матчу. В другій грі з Ірландією хвилин 35 ми вели в рахунку, але трохи не вистачило, щоб перемогти. Поступово йдемо крок за кроком.

Дякую діаспорі в Ірландії за те, як нас прийняли і дякую ФБУ за організовані ігри, бо якщо минулого року у мене була одна гра перед чемпіонатом Європи, то тепер чотири. Зіграні матчі дали нам багато інформації, намагаємося покращити гру у захисті, нападі, зменшити кількість втрат.

Маємо проблеми з підбираннями – склад маленький, тому будуємо так нашу гру, щоб грати у швидкий баскетбол.

Поки що дається взнаки, що дівчата, які приїхали до нас, виклалися на молодіжному чемпіонаті Європи, тому приділили час їх відновленню. Їм десь не вистачає порозуміння з іншими дівчатами та розуміння своїх функцій у захисті, але час ще є, хоча роботи вистачає”, – відзначив Євген Мурзін.

Жіноча збірна U-18 повернулась до латвійської Краслави, де буде завершувати підготовку до чемпіонату Європи. В дні, що залишається, збірна проведе ще одну контрольну гру з дівчатами зі збірної України U-16, які теж у Краславі готуються до чемпіонату Європи свого віку.

На груповому етапі чемпіонату Європи U-18 суперницями збірної України будуть Швеція, Боснія і Герцеговина, Румунія та Чорногорія.

ФБУ, ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *