Наші профі. Підсумки сезону: Жінки

Футбол

Чергове чемпіонство Вероніки Андрухів та Роксолани Кравчук, путівка в єврокубки для Вікторії Остапів та Мар’яни Іванишин – про це і нетільки в огляді “Наші профі. Підсумки сезону”.

Роксолана Кравчук (“Ворскла” Полтава)
18 матчів в лізі (17 голів, 2 попередження), 3 матчі в кубку (2 голи), 4 матчі в Лізі чемпіонів (1 гол, 1 попередження)


Полтавська “Ворскла” прогнозовано здобула “золото” в сезоні 2023/24. Ще б пак, адже полтавчанки зуміли за три тури до фінішу здобути чемпіонський трофей. Однією з лідерок “ворсклянок” в сезоні була Роксолана Кравчук. Прикарпатська нападниця забила 17 м’ячів у 18 (!) зіграних зустрічах і виборола звання кращої голеадорки всього сезону.

Вероніка Андрухів (“Ворскла” Полтава)
19 матчів в лізі (13 голів), 3 матчі в кубку (11 голів), 4 матчі в Лізі чемпіонів (2 голи)


Дещо скромнішою у голеадорській справі минулого сезону була ще одна “ворсклянка” Вероніка Андрухів. Уродженка Прикарпаття забила 13 м’ячів у 19 зіграних зустрічах. Втім, по завершенню сезону Андрухів змінила клуб, поповнивши ряди ковалівського “Колосу”.

Мар’яна Іванишин (“Колос” Ковалівка)
19 матчів в лізі (1 гол, 4 попередження), 3 матчі в кубку


“Срібну” гонку на фініші сезону виграв ковалівський “Колос” – команда з Київщини вперше в історії здобула звання віцечемпіонів та виборола путівку до Ліги чемпіонів. Лідеркою ковалівок в сезоні була захисниця Мар’яна Іванишин. Всього в чемпіонаті відіграла 19 матчів, в яких відзначилась одним забитим м’ячем та чотирма попередженнями.

Вікторія Остапів (“Колос” Ковалівка)
10 матчів в лізі (2 голи, 3 попередження)


Звання віцечемпіонки України у складі “Колоса” здобула ще одна прикарпатська футболістка Вікторія Остапів. 20-річна нападниця взимку перебралась до ковалівської команди, перейшовши з “Прикарпаття-ДЮСШ №3”. У новій команді провела 10 матчів, в яких забила два м’ячі.

Даяна Семків (“Кривбас” Кривий Ріг)
21 матч в лізі (3 голи, 2 попередження), 3 матчі в кубку (1 попередження), 2 матчі в Лізі чемпіонів


Абсолютно у всіх матчах “Кривбасу” в сезоні 2023/24 відіграла Даяна Семків. У свої 19-ть гравчиня заслужила капітанську пов’язку у складі “кривбасівок” та у ролі пані капітан привела свою команду до бронзових нагород Вищої ліги. Втім, після завершення сезону стало відомо, що Семків стала гравчинею “Колосу”, а сума трансферу склала солідних як для жіночого футболу 1 млн гривень.

Оксана Геник (“Шахтар” Донецьк)
19 матчів в лізі (5 попереджень), 2 матчі в кубку


Без медалей в сезоні 2023/24 залишився донецький “Шахтар”, яий фінішував на п’ятому місці Вищої ліги. Основною гравчинею “шахтарівок” в сезоні була захисниця Оксана Геник – в її активі 19 зіграних матчів та 5 попереджень.

Любов Мохнач (“Шахтар” Донецьк)
14 матчів в лізі (2 голи, 6 попереджень), 2 матчі в кубку


Ще однією гравчинею у складі “Шахтаря” є Любов Мохнач. Захисниця провела 14 матчів у складі “шахтарівок” і відзначилась двома забитими м’ячами.

Світлана Маліборська (“Дніпро-1” Дніпро)
13 матчів в лізі (4 матчі на “нуль”), 1 матч в кубку (1 матч на “нуль”)


Основною голкіперкою “Дніпра-1” навесні стала Світлана Маліборська. Всього прикарпатська голкіперка в сезоні відіграла 13 поєдинків, в майже чверті яких залишала свої ворота “сухими”. Однак, жіночий “Дніпро-1” повторив долю чоловічого і припинив свої виступи у жіночій Вищій лізі.

Вікторія Серемчук (“Дніпро-1” Дніпро)
7 матчів в лізі (4 голи, 1 попередження)


Ще однією “спортклубівкою” минулоріч була Вікторія Серемчук. Вихованка ДЮСШ №3 лише навесні зуміла відвоювати своє місце у складі дніпрянок – всього зіграла 7 матчів, в яких забила чотири м’ячі.

Леся Словак (“Динамо” Київ)
10 матчів в лізі, 1 матч в кубку (1 попередження)


Якщо смерть “Дніпра-1” була прогнозована, то новина про відмову “Динамо” від жіночої команди пройшлась наче грім серед ясного неба. У складі “динамівок” минулий сезон провела Леся Словак, яка відіграла 10 матчів в лізі. Додамо, що прикарпатська футболістка не залишилась без роботи – днями стало відомо про перехід гравчині до складу новачка Вищої ліги “Оболоні” з Києва.

Андрій МОКЛЯКSPORT.IF.UA

Читайте також:
Наші профі. Підсумки сезону: Перша ліга ПФЛ
Наші профі. Підсумки сезону: Угорщина, Франція, Кіпр
Наші профі. Підсумки сезону: чемпіонат U-19 УПЛ
Наші профі. Футзал. Підсумки сезону: Іспанія, Польща, Словаччина
Наші профі. Підсумки сезону: жіноча Перша ліга
Наші профі. Підсумки сезону: Молдова, Туреччина, Польща
Наші профі. Підсумки сезону: Друга ліга ПФЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *