“Сподіваємося на особисті змагання”, – прикарпатський настільний тенісист Василь Петрунів про виступ на Паралімпіаді-2024

Олімпійські види

Настільні тенісисти Василь Петрунів та Олександр Єзик завершили виступи у парному турнірі у класі MD8 на Паралімпійських іграх-2024. Українські спортсмени зазнали поразки представників Китаю Цао Нінніна та Фен Паньфена.

Про це пише “Галка” з посиланням на Суспільне Спорт.

Для обох настільних тенісистів Паралімпіада-2024 стала третьою у кар’єрі: виступали у Ріо-2016 та Токіо-2020 у командному розряді та одиночці, причому у команді Єзик та Петрунів двічі поспіль ставали п’ятими.

Цьогоріч змагання у Парижі розпочинались з 1/8 фіналу, де український дует зустрівся з п’ятими сіяними, китайцями Цао та Феном. У підсумку українці зазнали поразки у трьох партіях (6:11, 6:11, 4:11).

Після вильоту в 1/8 фіналу, настільні тенісисти ексклюзивно для Суспільне Спорт розповіли про старт змагань та враження від Паралімпіади-2024. Зокрема Єзик наголосив на тому, що на результат вплинуло зведення спортсменів різних класів у єдину сітку парного турніру.

“Мені ця Паралімпіада дуже подобається. Подобається психологічний стан, бо я менше хвилююся. Не знаю, з чим це пов’язано, може з досвідом чи з тим, що коїться в країні. Розумію, що не така безпека, як у людей, що знаходяться в Україні. В цілому саме проведення Паралімпіади дуже подобається. По грі — через зміну правил нам довелося грати проти суперників, які за фізичним станом здоровіші. Було складно. Розпочнуться особисті змагання і сподіваємося, що там буде краще”, — сказав Єзик.

Петрунів також відзначив рівень Цао Нінніна та Фен Паньфена, з якими українці стикнулись вже у першому колі змагань. Настільний тенісист наголосив, що це був хороший досвід.

“Це перші номери у моєму класі. І в п’ятому класі теж перший номер. Знали, що це сильні суперники, але пограли, взяли щось нове. Що поробиш — це турнір найвищого рівня. Сподіваємося на особисті змагання, на кращі результати [там]”

Також Василь погодився з Олександром та підкреслив, що на своїй третій Олімпіаді почувається спокійніше.

“Теж нема такого хвилювання, [як і у Токіо]. У Токіо було хвилювання, а тут спокійно. Мабуть, наш континент, воно недалеко від рідного дому”, — додав Петрунів.

Змагання в настільному тенісі в одиночному розряді серед чоловіків розпочнуться у вівторок, 3 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *