“Прикарпаття” – “Агробізнес” – 0:1. Огляд матчу

Футбол

Давні суперники зустрічалися в цьому матчі, аж 12 матчів вони відіграли між собою за умов рівності – по п’ять перемог у кожного та ще дві нічиї. Проте в новому сезоні Агробізнес стартував значно краще, вигравши всі три матчі на старті, незважаючи на непросту кадрову ситуацію. Прикарпаття, яке комплектувалося навіть слабкіше, набрало в трьох перших турах лише одне очко (нічия з Буковиною та поразка від Минаю, який у минулому турі обіграли волочищани).

І новий статус лідера Групи А гості постаралися довести вже в дебюті матчу. Коли гра ще не влаштувалася, а стартовий відрізок не пройшов, голкіпер господарів Кучерук переривав флангову подачу і несподівано перевів м’яча в свої ворота. Річ у тім, що воротар зіграв на виході, але далеко м’яча не виніс, тож височенний Войтіховський на дальній стійці лівою ногою в стрибку заштовхнув, вибачте, «шкіряний снаряд» у сітку – 0:1. Два голи та один асист в активі колишнього захисника в чотирьох турах нового чемпіонату.

До честі Прикарпаття, команда господарів швидко отямилася й пішли швидкі флангові атаки. Після кутового головою пробив над повз воріт захисник Швець, подачі Романова Цюцюра головою направляв м’яча під поперечину, проте воротар Підківка перевів його в поперечину, вгору, подалі від сітки. Був ще удар Радульського вище цілі. А після перерви гра якось затягнулася в перервах на водопій, затяжних паузах. Була нагода в івано-франківців забити, але в затяжній атаці Барчук і Соловйов пробивали ну аж надто неточно.

Гості ж нікуди не поспішали – проводили атаки з подачами та прострілами, утримували суперників на поважній віддалі, але подій ну явно не форсували. Тиск Прикарпаття вилився в два потенційно небезпечних штрафні на правому фланзі, але якщо в першому подачу Замуренка замикав у стрибку Француз (вище воріт), то друга взагалі «потонула» серед своїх і чужих без жодного завершення. Був шанс і в Швеця, але Підківка з захисниками вдало відбився.

Мінімальна перемога Агробізнесу достроково знімає питання щодо лідера в західній групі за підсумками чотирьох турів – тільки команда Чижевського виграла всі чотири матчі на старті. Дійсно, при не бездоганній грі, при не безгрішних діях біля своїх воріт, але ця команда зачепилася за перше місце. Те ж саме могло б виконати й Прикарпаття, тим прикріша ця поразка.

Man of the Match: Максим Войтіховський (Агробізнес)
Ранній гол захисника, який в Агробізнесі грає форварда, приніс мінімальну перемогу волочищанам.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 4 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Агробізнес» (Волочиськ) – 0:1 (0:1)
Гол: Войтіховський (10).

Прикарпаття: Кучерук – Швець, Болденков, Француз, Радульський, Демків (Кос, 83), Михальчук (Геник, 55), Сьомка (Замуренко, 46), Романов (Соловйов, 55), Цюцюра, Хома (Барчук, 67). Запасні: Бобинець, Рудюк, Тітаєвський, Беспалько, Стаднік, Титов, Бабанін.
Агробізнес: Підківка – Гаврушко, Сидоренко, Білий, Слива, Станкович (Фомін, 46), Теплий (Павлюк, 72), Толочко (Лень, 72), Касімов (Глоба, 46), Кузьмин (Бариляк, 85), Войтіховський. Запасні: Мінчев, Хмеловський, Заєць, Мячин, Волков.
Попередження: Швець (26), Демків (45+1), Болденков (77), Француз (77), Кос (90+2) – Станкович (38), Павлюк (76).

31 серпня 2024 року, 14:00. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. 500 глядачів. +32 С.
Арбітр: В.Файда (Львів). Асистенти арбітра: Д.Каморніков (Донецька обл.), О.Гавеля (Кривий Ріг).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: М.Родіоненко (Київська обл.).


Прикарпаття – Агробізнес 0:1. Четверта поспіль перемога

Матч восьмої команди та лідера групи, яких до цього туру відділяло аж 8 очок. “Прикарпаття” минулий тур пропускало. “Агробізнес” з початку чемпіонату очок не втрачав – три перемоги. У минулому турі підопічні Олександра Чижевського на своєму полі досить несподівано переграли “Минай”.

Вже у дебюті протистояння лідер групи А відкрив рахунок. Після подачі з флангу не впевнено зіграв Кучерук і Войтіховський з декількох метрів переправив м’яч у сітку – 0:1. Самі собі створили проблеми господарі поля.

Має бути прикро футболістам “Прикарпаття”, адже за грою вони нічим не поступалися. Шикарну можливість зрівняти рахунок втратив Цюцюра, коли після подачі зі штрафного влучив в поперечину.На гол до перерви підопічні Рипана награли, але реалзіувати моменти не змогли.

Відразу після перерви було багато боротьби, але без моментів. Занадто багато футболісти обох команд помилялися у перехідінй фазі. Попри всі старання ніяк не вдавалося довести свої атаки до логічного завершення господарям поля.

В середині другого тайму на полі з’явився Роман Барчук, для якого це був 200-й матч у Першій лізі. Відігратися “Прикарпаття” так і не змогло. Таким чином, “Агробізнес” продовжує свою переможну серію.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *