Футзальна збірна України з поразки стартувала на чемпіонаті світу

Футзал

Матч між збірними Аргентини та України мав високий інтерес. Незадовго до старту «мундіалю» українці несподівано обіграли у товариському матчі чинного чемпіона світу та Європи, збірну Португалії, з рахунком 6:3. І такий результат (нехай і в товариській зустрічі) мав усі підстави стверджувати, що українці зможуть показати таку ж гарну гру і в поєдинку проти чинних віцечемпіонів світу – аргентинців.

І перший небезпечний момент був саме в українців – Швед пробивав з перспективної позиції, але не влучив у ворота Сармієнто. Аргентинці теж з відповіддю не забарились – момент був у Алана Бранді. Підопічні Матіаса Люкуікса намагались грати з акцентом на «стовпа», щоб після цього створювати гольові моменти. Але й українцям було, чим відповідати. Зокрема, дуже часто до атак «синьо-жовтих» підключався Сухов, і іноді це приносило свої результати у вигляді небезпечних атак та не менш небезпечних ударів по воротах Сармієнто. Однак, були й епізоди, коли Сухов помилявся при підключенні п’ятим, і це могло призвести до проблем. Зокрема, в одному з епізодів Боло Алемані міг скористатися помилкою голкіпера збірної України, але не влучив у порожні ворота. Для Сухова та збірної України це був серйозний дзвінок. І, забігаючи наперед, скажемо, що наслідки таких помилок Сухова були вже у другому таймі. А поки збірна України досить непогано грала проти «альбі-селестес». Був навіть такий проміжок часу, коли «синьо-жовті», за рахунок «стандартів», притисли аргентинців до власних воріт. У той час непогано працювала «дальнобійна артилерія» збірної України, і Сармієнто доводилось показувати свою майстерність. А на 18-й хвилині збірна України повела в рахунку після того, як Чернявський виманив на себе суперників та віддав пас у вільну зону на Шотурму, а той вразив дальній кут воріт збірної Аргентини.

Але вже на 19-й хвилині у ворота збірної України був призначений дабл-пенальті. Проте, епізод насправді був суперечливим. Річ у тім, що капітан збірної Аргентини втратив позицію та почав валити Зварича на паркет, і гравець збірної України, падаючи, підняв ногу та зачепив Сармієнто, який вийшов назустріч українському футзалісту. З одного боку – це можна було би розцінити як те, що Зварич зіткнувся з Сармієнто за інерцією. Але арбітр звернув увагу на небезпечну підняту ногу та виписав Зваричу жовту картку і поставив дабл-пенальті у ворота Сухова, оскільки це був шостий фол. Цей дабл-пенальті вийшов пробивати Аррієта, і він реалізував «вирок», пробивши не в той бік, куди реагував Сухов. Так рахунок став 1:1. А вже за 20 секунд Аргентина вийшла вперед після того, як Алан Бранді, вигравши позицію у Микитюка, відгукнувся на передачу з лівого флангу та п’ятою переправив м’яч у ворота Сухова. Після цього в діях українців спостерігався хаос, але аргентинці не скористались ним.

Натомість, «альбі-селестес» забили «гол з роздягальні». До голу призвела помилка гравців збірної України, внаслідок чого аргентинці організували контратаку. Таборда видав пас на «п’ятачок», де Маті Роза пробив у вільний кут воріт Сухова – 3:1. Такий розвиток подій робив становище збірної України близьким до критичного, особливо у психологічному контексті. Щоправда, трохи пізніше «синьо-жовтим» наче вдалося налагодити гру та створити кілька небезпечних моментів біля воріт Сармієнто. Більше того – у кількох епізодах найкращий воротар ЧС-2021 та ЧС-2016 виручав свою команду. І це навряд чи можна сказати про його колегу по воротарському цеху – Сухова, чия помилка призвела до того, що на 29-й хвилині Алан Бранді збільшив перевагу збірної України. Ще за хвилину Борруто забив ще один гол у ворота збірної України, а вже після екватору другого тайму Аррієте формив дубль, забивши у порожні ворота. По суті, аргентинці користались помилками українських візаві, особливо це стосувалося помилок Сухова. Тому, вже станом на 32-гу хвилину результат гри фактично був зрозумілий.

Українській команді по факту вже нічого було втрачати. Тому, вони почали грати вп’ятьох, але не з Суховим, а з Микитюком. І ближче до кінця зустрічі підопічні Олександра Косенка могли трохи скоротити відставання в рахунку. Зокрема, міг забити Семенченко, але з його ударом впорався Сармієнто. Аргентинський голкіпер ще у кількох епізодах вдало вступив у гру, знівелювавши зусилля українців. А незадовго до фінальної сирени Борруто оформив дубль, забивши у порожні ворота, при цьому привізши відкладений фол та жовту картку Шотурмі. І цей гол підсумував весь матч. 7:1 на користь збірної Аргентини. Але давайте скажемо відверто: як мінімум третини з цих голів українці могли уникнути, якби не власні грубі помилки. А так підопічні Олександра Косенка записали до свого пасиву одну з найбільш розгромних поразок за час виступів на чемпіонатах світу.    

Аргентина – Україна – 7:1
Голи:
 Аррієта (19 – з 10-метрового, 32), Алан Бранді (29), Маті Роза (21), Борруто (30, 40), Боло Алемані (38) – Шотурма (18)
Аргентина: Сармієнто – Таборда, Боло Алемані, Гауна, Маті Роза – Клаудіно, Вапоракі, Корсо, Алан Бранді – Борруто, Аррієта, Тріподі
Україна: Сухов – Шотурма, Швед, Микитюк, Чернявський – Семенченко, Мельник, Корсун, Абакшин – Зварич, Жук, Фаренюк
Попередження: Корсун (14), Зварич (19), Шотурма (40)

5х5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *