“Епіцентр” – “Прикарпаття” – 3:0. Огляд матчу

Футбол

Дуже важливий для Групи А матч відбувався на Хмельниччині. Друга команда проти сьомої, між ними – 6 очок. Але, пам’ятаючи, що скоро будуть закриті всі бюрократичні формальності й ті, хто перемагав ФК Хуст, втратять по три очка від клубу-примари, ця прірва не здасться такою вже великою. А Прикарпаття – важкий суперник для Епіцентру (по одній перемозі в кожного з суперників і дві нічиї за два роки протистояння).

У минулому турі Прикарпаття показало хорошу форму, вдома завдавши розгромної поразки тернопільській Ниві (3:0), що призвело навіть до тренерської рокіровки в суперника. А от Епіцентр зіграв внічию (0:0) в гостях у Металіста, який загалом-то ослабився, втратив найкращого бомбардира та розраховує винятково на власних юних вихованців.

Відзначимо, що найсвіжіший новачок Епіцентра – колишній вінгер, зокрема, Металіста, Танчик – цього разу зайняв місце правого захисника. В Прикарпаття відзначимо перемогу в конкуренції за місце в основі молодого воротаря Бобинця, а також те, що Барчук залишився в запасі. При цьому в основі, звісно, вийшов Хома – він якраз у минулому турі забив довгоочікуваний перший м’яч, перервавши затяжну «суху» серію.

Звісно, на цей матч прикарпатці також покладали сподівання, проте вже в дебюті зіграв свою роль фактор особливого для сучасної Першої ліги футболіста. Коли господарі відбилися після подач Прикарпаття, Запорожець у центрі поля виграв верхову боротьбу, Кравчук підхопив м’яча, протягнув через лівий фланг і елегантно пробив повз воротаря – 1:0. Це п’ятий гол у шести матчах для Данила. Як справи в Інгульця та Ворскли, які свого часу злегковажили цим гравцем?

Надалі Епіцентр контролював перебіг подій: заробив перспективний штрафний, провів кілька атак із завершенням від Танчика, Кравчука та Проціва. Але при непоганих, розіграних, моментах допоміг підопічним Нагорняка закріпити перевагу справжній курйоз. Воротар Прикарпаття невдало вибивав м’яча на свого захисника, натомість, на правому фланзі на перехопленні зіграв Кравчук, послизнувся, але встояв на ногах і пробив у дальній кут – 2:0. Шостий гол у шести матчах.

В другому таймі Епіцентр впевнено грав по рахунку, проте все ж кілька разів «потріскував» під тиском гостей. Так, шикарний м’яч міг забити півзахисник Михальчук, але тут уже Білик виручив приймаючу сторону. Взагалі, Олег класно грав і на виходах, і в моментах, коли треба було вибігати назустріч суперникам. Також він справився з несильним, але точним ударом Цюцюри. Це були «дзвіночки», і, прошу я вас, достатньо гучні, щоб не легковажити навіть із перевагою в два голи.

І ось Климець, який до того і сам загрожував воротам Прикарпаття, протягнув м’яча до лицьової та видав м’яча з лівого флангу в центр карного майданчика. Там чергував Проців, який першим дотиком прийняв, а другим з правої збрикнув у ворота – 3:0. Перший гол при одному асисті в новачка Епіцентру в поточному чемпіонаті.

І це було дуже своєчасно, тому що в відповідь івано-франківці заробили пенальті. На Цюцюру спрямовував довгу передачу Француз, але того «впустив на газон» Григоращук. Бив сам постраждалий, і непогано бив! Але Білик кинувся в лівий від себе кут і парирував м’яча так, що добивати його вже було неможливо. Кристін, Полюлях, Бендера на куражі могли розвивати успіх «гіпермаркетних» до нищівного. Навіть «сухий лист» ледве не закрутив під поперечину!

Проте й цих трьох голів вистачило, щоб Епіцентр із 14 очками гарантував собі друге місце незалежно від результатів наступного туру. Прикарпатці з травня місяця не програвали з розгромним рахунком – і це після аналогічної перемоги над тернополянами. Можна не сумніватися, що в другому колі в Івано-Франківську вони вийдуть із неймовірним налаштуванням взяти реванш.

Герой матчу від Sport Arena: Данило Кравчук (Епіцентр)
Що й говорити, сучасний Кравчук так грає на просторі, що непросто його спинити навіть командам із модифікованою тактичною схемою.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 7 тур
«Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 3:0 (2:0)
Голи
: Кравчук (11, 28), Проців (62)
На 64-й хвилині Цюцюра не реалізував 11-метровий (воротар)

Епіцентр: Білик – Танчик (Мороз, 84), Савчук, Григоращук, Климець, Ліповуз, Проців (С.Кристін, 65), Запорожець (Полюлях, 65), Миронюк (Жмуйда, 84), Равлик (Бендера, 58), Кравчук. Запасні: Бушняк, В.Кристін, Павлученко, Беженар.
Прикарпаття: Бобинець – Швець, Француз, Демків (Болденков, 70), Радульський, Соловйов, Рудюк (Михальчук, 46), Бучакчийський, Стаднік (Замуренко, 5), Цюцюра (Романов, 81), Хома (Барчук, 70). Запасні: Кучерук, Бабанін, Геник, Тітаєвський.

16 вересня 2024 року, 13:00. Кам’янець-Подільський, стадіон ім. Г. Тонкочеєва. 500 глядачів. +20 С.
Арбітр: І.Садковський (Тернопільська обл.). Асистенти арбітра: І.Голіяк (Миколаївська обл.), І.Петрова (Нова Каховка)
4-й арбітр: М.Матковська (Хмельницький). Спостерігач арбітражу: М.Родіоненко (Київська обл.).


Епіцентр – Прикарпаття 3:0. Бенефіс Кравчука

“Прикарпаття” у минулому турі розгромило “Ниву” – 3:0. Для підопічних Рипана це була дебютна перемога у нинішньому сезоні. Господарі залишаються на другому місці у групі. Вже на 11-й хвилині після контратаки господарі відкрили рахунок. Кравчук на швидкості увірвався до штрафної і пробив у дальній кут – 1:0. Для Данила це п’ятий гол у чемпіонаті. 

В середині першого тайму підопічні Нагорняка збільшили свою перевагу. Кравчук з меж штрафної потужно пробив у дальній кут – 2:0. Данило знову проявив свої бомбардирські якості. Невдалий перший тайм для гостей.

В середині другої половини зустрічі підопічні Нагорняка зняли всі питання про переможця. Климець віддав, а Проців майстерно пробив у дальній кут – 3:0. Шикарну можливість забити гол престижу втратив Цюцюра, який не реалізував пенальті. Таким чином, розгромна перемога господарів.

UA-Футбол

1 thought on ““Епіцентр” – “Прикарпаття” – 3:0. Огляд матчу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *