Франківські футзалісти вийшли в чвертьфінал на EUSA

Футзал

Ще одна впевнена перемога наших студентів.

Якщо хтось вважає, що для команди Івано-Франківського фахового коледжу фізичного виховання найскладнішим (принаймні, поки що) був матч проти команди Бернайського Університету, то, мабуть, був не зовсім правий. Так, матч проти хорватів був складний, тим більше, що це був перший поєдинок івано-франківської команди на турнірі у Спліті. Але насправді найважчий поєдинок у рамках групового етапу чекав на підопічних Юрія Іванишина та Івана Данилишина у передостанньому турі. Саме тоді українці мали зіграти з французами – командою Університету Реймс-Шампань. Ця команда минулого року стала срібним призером чоловічого футзального турінру Європейських Університетських Ігор у Лодзі, поступившись у фіналі представникам Загребського Університету. Тому, з огляду на це, можна зрозуміти, що суперник в українців був серйозний. До того ж, і французи, і українці ще не програвали на цьогорічному чемпіонаті Європи серед закладів вищої освіти. Тож, на паркеті спорткомплексу «Полюд» зустрічались лідери групи «В». І перемога однієї з команд збільшувала шанси на вихід з першого місця.

Варто відзначити, що на матч проти Університету Реймс-Шампань українську команду з капітанською пов’язкою вивів не Мар’ян Масевич, як це було у попередніх іграх, а Микола Микитюк. Чому було прийняте таке рішення? Відповідь на це питання знають лише Юрій Іванишин та Іван Данилишин. Залишалося лише сподіватись на те, що якість гри команди з Івано-Франківська при цьому не постраждає.

Сама ж гра розпочалася дуже динамічно з обох боків. Відповідно, і боротьби з обох сторін вистачало. Однак, в атаці гостріше виглядали українці. Один тільки Дичук мав два хороших моменти, проте Том Дюбуа виручив свою команду. Так само воротар французів не дав забити Шведу. Окрім того, кілька разів пристрілювався Микитюк. Французи ж за такого перебігу подій могли протиставити лише силову боротьбу, яку, щоправда, не завжди вигравали. Якщо ж французи і турбували Гуйвана, то подекуди дальніми ударами, до яких український воротар був готовий.

Українцям краще вдавались позиційні атаки та контроль м’яча, внаслідок чого вдавалося тримати суперників у тонусі. Причому, варто зазначити, що в такому ключі працювали обидві четвірки івано-франківців. Більше того – другому квартету навіть вдавалися швидкі контратаки. Після однієї з них ледь не забив Баланик. Однак, за кілька миттєвостей Лейб’юк розібрався на «п’ятачку» та відкрив рахунок. Ще через кілька секунд він же ледь не зробив дубль, але не скористався пасом Баланика.

Французи могли зрівняти рахунок на 12-й хвилині, але Радуан у ближньому бою не переграв Гуйвана. По суті, це був перший момент, коли французькому гравцеві дали забагато простору. В інших моментах підопічні Юрія Іванишина та Івана Данилишина намагались діяти щільніше зі своїми візаві. Щоправда, на 15-й хвилині Алексісу Дюбуа таки вирвався на оперативний простір, але його удар прийняла на себе стійка. На це в українців одразу була атака, в якій варто відзначити Баланика. Саме він прибрав суперника та видав передачу на Лейб’юка, який забив свій другий гол у цій грі. А вже за хвилину своє вагоме слово сказала і перша четвірка української команди, яка не дала суперникам перейти в атаці, перехопивши м’яч на чужій половині майданчику. Далі – по-футзальному шикарна комбінація та гол Масевича. Українці тут же могли забити ще, але Амер завалив Дичуку залишити свій «автограф» у воротах Тома Дюбуа.

Французи спробували перейти на гру вп’ятьох. Але перший розіграш зайвого мало того, що ні до чого не призвів, так ще французи перевищили ліміт гравців на майданчику, внаслідок чого українці заробили вільний удар, який, щоправда, не реалізували. Тим не менш, французька команда і надалі продовжила використовувати зайвого гравця у своїх атаках. Однак, бажаних дивідендів вони з цього не отримали. Тим більше, що за 19 секунд до перерви івано-франківці організували атаку, після якої рахунок став 4:0, а голом відзначився Британ.

Буквально на старті другого тайму французи спробували забити «гол з роздягальні», але українську команду двічі виручив Гуйван. Як правильно треба реалізовувати свої моменти, показав за кілька миттєвостей Дичук, який залишив за собою зустріч з Томом Дюбуа. Так рахунок став 5:0 на користь ІФФКФВ, але французи, варто віддати їм належне, продовжували боротися у кожному епізоді за кожний м’яч. Проте, це їм не допомогло, коли на 24-й хвилині івано-франківці організували вихід 3 в 2, який результативно завершив Ткачук. І він же через кілька миттєвостей перехопив м’яч на чужій половині майданчику та видав гольовий пас на Лейб’юка, який оформив хет-трик. І це вже – 7:0 на користь команди з України. Далі гольову феєрію продовжив Масевич, який обігрався з Дичуком та оформив дубль.

Після цього тренерський штаб івано-франківців вирішив дати ігровий час третій четвірці. Окрім того, місце у воротах посів ХомякТаким чином, тренерський штаб «червоно-чорних» використав усю заявку на цей матч. До того ж, Хомяк почав підключатися до атак української команди в якості п’ятого польового. Щоправда, в одному з епізодів французи ледь не покарали за це голом у порожні ворота, але виручила поперечина. Але це був один з небагатьох епізодів, коли французька команда могла забити. Далі гра проходила під диктовку команди з Івано-Франківська, тренерський штаб якої вже відверто експериментував з поєднаннями у четвірках. У свою чергу, команда Університету Реймс-Шампань знову почала використовувати Алексіса Дюбуа в якості п’ятого польового гравця, але безуспішно.

На 37-й хвилині тренерський штаб івано-франківської команди взяв тайм-аут, після якого Масевич почав виходити п’ятим польовим гравцем. Однак, реалізувати «штучну» більшість підопічним Юрія Іванишина та Івана Данилишина не вдавалося. До того ж, за 40 секунд до кінця матчу саме помилка при розіграші зайвого гравця дозволила Начате вразити порожні ворота українців. Таким чином, фпанцузи залишили останнє слово в цій грі за собою. Але на результат матчу це не вплинуло. Івано-франківська команда здобула розгромну перемогу над своїми прямими конкурентами та стали одноосібними лідерами групи «В».       

Івано-Франківський фаховий коледж фізичного виховання (Україна) – Університет Реймс-Шампань (Франція) – 8:1
Голи: Лейб’юк (9, 15, 25), Масевич (16, 26), Британ (20), Дичук (22), Ткачук (24) – Начате (40)
ІФФКФВ: Гуйван (Хомяк, 28) – Микитюк, Швед, Масевич, Дичук – Ткачук, Британ, Баланик, Лейб’юк – Федик, Дроздов, Скіцко, Запорожан
Університет Реймс-Шампань: Т. Дюбуа – А. Дюбуа, Заруаль, Начате, Радуан – С. Амер, Шампіон, І. Амер, Куальє – Моффре,
Попередження: Масевич (7) – Заруаль (14), Т. Дюбуа (18)

5×5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *