Перша ліга: у новому сезоні зіграють 18 клубів, розділених на дві групи

Футбол

13 червня відбулася Конференція ПФЛ, на якій було затверджено склад учасників, регламент, план-календар та формат проведення Всеукраїнських змагань з футболу серед команд Першої та Другої ліги сезону 2024/25. У новому сезоні у Першій лізі виступатимуть 18 клубів, розділених на дві групи по 9 команд за територіальним принципом.  Зазначимо, що серед учасників немає “Дружби”, чемпіона Другої ліги минулого сезону. Її місце зайняв “Хуст”, який уникнув пониження класу.
  
Група «А»:
Агробізнес (Волочиськ)
Буковина (Чернівці)
Епіцентр (Кам’янець-Подільський)
Металіст (Харків)
Минай (Минай)
Нива (Тернопіль)
Поділля (Хмельницький)
Прикарпаття (Івано-Франківськ)
Хуст (Хуст)

Група «Б»:
Вікторія (Суми)
Діназ (Вишгород)
Звягель (Звягель)
Кудрівка-Нива (Бузова)
Лівий Берег (Київ)
Металіст 1925 (Харків)
Полтава (Полтава)
ФСК Маріуполь (Маріуполь)
ЮКСА (Тарасівка)

Матчі першого етапу пройдуть у два кола за коловою системою – загалом заплановано 18 турів (по 16 матчів для кожної команди). Команди, які посядуть 1-4 місця в групах «А» та «Б», на другому етапі сформують групу «Чемпіонська» (8 команд), а ті, хто фінішують на 5-9 місцях – групу «Вибування» (10 команд) – з урахуванням усіх показників (очок, голів, в т.ч. Дисциплінарних санкцій, тощо) першого етапу.

За підсумками чемпіонату команди, які посядуть 1-2 місця, отримають прямі путівки до УПЛ, а 3-4 місця – гратимуть у плей-офф. У групі «Вибування» 8-10 місця напряму понизяться в класі, а 6-7 місця – зіграють стикові матчі з представниками Другої ліги, які в своєму дивізіоні фінушують на 2-3 місцях. Базовий день змагань у Першій лізі 25 липня, а в Другій – 5 серпня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *