Максим Дрозд зі збірною України став переможцем Золотої Євроліги

Волейбол ТОП

Збірна України з волейболу виграла сезон чоловічої Золотої Євроліги з волейболу. У фіналі “синьо-жовті” за підсумками чотирьох сетів переграли Хорватію — 3:1.

До Фіналу чотирьох у дебютному турнірі нового тренера Рауля Лосано українці потрапили з третього місця в турнірній таблиці, з чотирма перемогами в шести матчах. На шляху до вирішального матчу “синьо-жовті” в трьох сетах обіграли Чехію (3:0).

Хорватія до зустрічі з Україною не програла жодного матчу в сезоні Євроліги. У таблиці регулярного чемпіонату команда посіла перше місце з шістьма перемогами, у півфіналі — на тайбреку переграла естонців (3:2).

Як пройшов фінал Золотої Євроліги?

  • На екваторі першого сету перевага хорватів становила шість очок (17:11). Українцям вдалося на сетболах звести відставання до мінімуму, але хорвати закрили партію з рахунком 25:23.
  • У другій партії перевагою володіли “синьо-жовті”. Найбільшої різниці в рахунку на свою користь українці досягли у вирішальних розіграшах — за переваги +6 відновили загальний паритет у матчі (25:19).
  • Хорватія мала найбільший розрив у матчі — перевагу в сім очок — у третьому сеті. За рахунку 8:15 українці виграли дев’ять з 10 наступних розіграшів, нівелювали відставання та перемогли у сеті за різниці в два м’ячі (28:26).
  • У вирішальному сеті підопічні Лосано лише одного разу втрачали перевагу в рахунку — за рахунку 2:2. Серією з п’яти очок Україна вдруге вийшла вперед і довела зустріч до перемоги 25:19.

Золота Євроліга-2024. Фінал

Хорватія — Україна — 1:3 (25:23, 19:25, 26:28, 19:25)

Що означає результат фіналу?

  • Україна вдруге тріумфувала в чоловічій Золотій Євролізі з волейболу. Дебютний титул “синьо-жовті” виграли в сезоні 2017 року.
  • П’ята нагорода українців на турнірі — крім “золота”, збірна також здобувала два “срібла” у сезонах 2021 та 2023 років, бронзові медалі 2022-го.
  • За числом титулів чоловіча збірна України зрівнялася з жіночою, що двічі вигравала Золоту Євролігу в 2017 та 2023 роках.
  • Хорватія втретє поступилася у фіналі Золотої Євроліги — збірна досі не має титулів на цьому турнірі.
  • Україна та Хорватія, вийшовши до фіналу, отримали право зіграти на Кубку претендентів-2024 і поборотися за путівки до наступного сезону волейбольної Ліги націй.

Суспільне спорт

Склад команди

пасуючі: Сергій Євстратов (“Прометей”), Дмитро Долгополов (“Пафіакос” Кіпр);

діагональні: Данило Уривкін (“Епіцентр-Подоляни”), Віктор Шаповал (“Житичі-Полісся”);

догравальники: Дмитро Янчук (“Прометей”), Євген Кісілюк (“Епіцентр-Подоляни”), Олександр Наложний (“Епіцентр-Подоляни”), Микита Лубан (“Житичі-Полісся”);

блокуючі: Юрій Семенюк (“Варшава” Польща), Микола Рудницький (“Житичі-Полісся”), Олександр Коваль (“Епіцентр-Подоляни”), Максим Дрозд (“Епіцентр-Подоляни”);

ліберо: Олександр Бойко (“Прометей”), Ярослав Пампушко (“Барком-Кажани”).

Головний тренер: Рауль Лосано (Аргентина).

Помічник тренера: Перт Грабан (Польща).

Помічник тренера: Костянтин Рябуха.

Тренер-аналітик: Брісколі Агустін.

Тренер-статистик: Валерій Синяговський.

Лікар: Роман Гуменюк.

Масажист: Іван Листопад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *