Наші профі. Підсумки сезону: Друга ліга ПФЛ

Футбол

Богдан Оринчак разом зі “Звягелем” підвищився у класі, прогрес прикарпатської молоді у “Карпатах-2” та дебютний тренерський сезон Михайла Басараба – про це і не тільки у першому матеріалі серії “Наші профі. Підсумки сезону”.

Богдан Оринчак (ПФК “Звягель”)
22 матчі в лізі (5 голів, 3 попередження), 3 матчі в кубку


Богдан Оринчак разом із “Звягелем” зумів не лише вибороти “бронзу” Другої ліги, а й підвищитись у класі – у перехідних матчах “містяни” були сильнішими за ФК “Хуст” (1:1, 1:0). Всього в “бронзовому” сезоні 30-річний півзахисник відіграв у 25 матчах, в яких відзначився п’ятьма забитими м’ячами, а також “напрацював” на три попередження.

Ігор Ощипко (“Карпати-2” Львів)


Свій перший сезон у професіональному футболі у статусі наставника провів Ігор Ощипко. На початку сезону 2023/24 прикарпатський фахівець увійшов до тренерського штабу Романа Гнатіва у львівських “Карпатах-2”. Юні “карпатівці” продемонстрували доволі непоганий результат, фінішувавши на п’ятій сходинці таблиці.

В наступному сезоні команду “Карпати-2” буде реорганізовано у “Карпати” U-19 згідно з вимогами УПЛ. Також буквально вчора стало відомо, що юніорів львівського клубу очолив Владислав Лупашко, який вже сформував новий тренерський штаб. У ньому не знайшлось місця для Ощипка, тож де саме продовжить кар’єру 38-річний фахівець наразі невідомо.

Віталій Катрич (“Карпати-2” / “Карпати” Львів)
24 матчі в лізі (1 гол, 6 попереджень) / 1 матч в кубку


Основним гравцем у складі дублюючого складу “Карпат” в сезоні став захисник Віталій Катрич. У футболці “зелено-білих” оборонець зіграв 24 поєдинки, в яких забив 1 гол. Додамо, що футболіст також встиг дебютувати за “основу” львівського клубу у кубковому матчі проти “Прикарпаття” (1:2).

Володимир Савчин (“Карпати-2” / “Карпати” Львів)
16 матчів в лізі (4 попередження, 1 вилучення) / 1 матч в кубку (1 попередження)


Дві третини матчів “карпатівців” в сезоні 2023/24 відіграв Володимир Савчин. Вихованець “Ніки-05” зіграв у 14 матчах, в яких отримав 4 попередження та 1 вилучення, а також, як і Катрич, дебютував за основний склад у кубковій грі в рідному Івано-Франківську.

Дмитро Рожко (“Карпати-2” / “Карпати” Львів)
17 матчів в лізі (1 гол, 4 попередження) / 1 матч в кубку


Третім прикарпатським гравцем у складі львів’ян став Дмитро Рожко. 19-річний футболіст провів 17 матчів у Другій лізі і відзначився 1 забитим м’ячем. Також Дмитро взяв участь у вже згаданій кубковій грі “Карпат” та “Прикарпаття”.

Михайло Басараб (“Скала 1911” Стрий)
18 матчів в лізі (7 перемог, 1 нічия, 10 поразок)


Взимку Михайло Басараб позбувся приставки “в. о.” і вперше в кар’єрі повноцінно очолив професіональний клуб – стрийську “Скалу 1911”. Під керівництвом прикарпатського фахівця стрияни зіграли 18 матчів, в яких здобули 7 перемог та 1 нічию. За підсумками сезону команда-дебютант Другої ліги посіла шосту позицію турнірної таблиці.

Андрій Новак (“Скала 1911” Стрий)


Взимку до тренерського штабу “Скали 1911” приєднався і ще один прикарпатський фахівець – Андрій Новак обійняв посаду помічника головного тренера Михайла Басараба.

Іван Пастух (“Скала 1911” Стрий)
24 матчі в лізі (3 попередження), 3 матчі в кубку (2 голи)


Основним стовпом оборони стрийського клубу в минулому сезоні став Іван Пастух. Ще б пак, адже ексоборонець “Прикарпаття” зіграв у 27 матчах стриян та відзначився дублем у кубковому матчі проти “Хуста” (5:2).

Андрій Боднарук (“Скала 1911” Стрий)
0 матчів в лізі


Нападник Андрій Боднарук так і не зміг відчути смак професіонального футболу. 24-річний футболіст взимку перебрався до “Скали 1911” у статусі кращого голеадора Чемпіонату області. Боднарук планомірно брав участь у підготовці стриян до весняної частини сезону та відіграв у кількох спарингах. Втім, через серйозні проблеми із здоров’ям він так і не дебютував за нову команду в офіційних матчах. Маємо надію, що Андрій якнайскоріше відновиться та покаже свій бомбардирський хист вже серед професіоналів.

Андрій МОКЛЯК, SPORT.IF.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *