ФАТ Подоляни – НК Пробій. Анонс матчу-відповіді 1/2 фіналу Чемпіонату ААФУ

Футбол

Півфінальний матч “Пробою” в чемпіонаті ААФУ!

Матч-відповідь 1/2 фіналу Чемпіонату України з футболу серед аматорів сезону 2023/24

22.06.24 (субота), м. Тернопіль, стадіон “ім. Р. Шухевича”, 13.00

ФАТ “Подоляни” (Тернопіль) – “Народна Команда “Пробій” (Городенка)

Арбітр: Байдюк М.Ю. (Чернівці) Асистенти: Волошин В.І., Касаткін А.М. (обидва – Ужгород). 4-й арбітр: Садковський І.В.

Спостерігач арбітражу: Кравченко В.В. (Львів)

В суботу 22 червня Народна Команда “Пробій” вирушає до файного міста Тернопіль, де на стадіоні ім. Романа Шухевича, який не так давно приймав фінал Кубку України, зіграє свій 25-й офіційний поєдинок в поточному році та 49-й загалом в сезоні 2023/24. Суперником підопічних Володимира Ковалюка в матчі-відповіді 1/2 фіналу Чемпіонату України з футболу серед аматорів стане чи не наймолодший колектив за середнім віком гравців серед всіх учасників турніру – ФАТ “Подоляни”. Незважаючи на цей факт тернополяни під керівництвом Андрія Хоптового демонструють змістовний та швидкий атакуючий футбол, який подобається вболівальникам. А буквально напередодні зустрічі з’явилася інформація, що ця молода команда в наступному сезоні виступатиме в Першій Лізі ПФЛ України під кольорами об’днаного клубу “Хуст-Подоляни”.

Щодо шляху обидвох колективів у стадії плей-офф, то в першому матчі 1/4 фіналу тернополяни в Чорномоську здолали одеський “Титан” з рахунком 3:1. Забивали у гостей в тому поєдинку Мальський (43), Проців (63) та Жуміга (90+2). А от на гру-відповідь, очевидно деморалізований таким результом першої зустрічі суперник вирішив не їхати, тому “Подолянам” була зарахована технічна перемога, яка і вивела їх до півфіналу аматорського чемпіонату України. Натомість городенківці за сумою двох матчів (0:0 та 1:1) згідно регламенту змагань перемогли ФК “Куликів-Білку” з Львівщини. Єдиним м’ячем у цьому протистоянні у “Пробою” відзначився Ростислав Волошинович. А в першому півфінальному поєдинку між нашими сьогоднішніми суперниками, який минулої неділі проходив у Городенці була зафіксована нульова нічия.

Нагадаємо також, що 12 травня наші сьогоднішні суперники грали між собою в Тернополі в рамках 20 туру групового етапу змагань і завдяки єдиному забитому м’ячу у виконанні Миколи Сікача та самовіддачі всього городенківського колетиву здобули мінімальну перемогу. Натомість 22 жовтня минулого року в зустрічі першого кола, яку ще довго будуть згадувати вболівальники тернополянам вдався неймовірний камбек – поступаючи 0:3 вони забили 4 м’ячі та зуміли вирвати перемогу. Забивали тоді Волошинович (1), Харук (18), Сондей (31) у городенківців та Дячинський (41), Жуміга (42, 57) і Мальський (50) у “Подолян”.

Стосовно звітного матчу, то господарі підходять до нього без дискваліфікованих гравців, адже Максим Бутенко відбув дискваліфікацію у минулій грі, а от у городенківців пропускатиме двобій опорний півзахисник Руслан Харук, який цього сезону в Чемпіонаті України в 21 матчі забив 2 м’ячі у ворота суперників та отримав 8 попереджень. У городенківців з допомогою клубу продовжує відновлюватися після операції молодий форвард Степан Захарук, який в цьому сезоні провів лише 22 хвилини на полі у виїздному матчі з “Агроном”. Натомість у тернополян всі в бойовій готовності, а особливу увагу слід звернути на гравців атакуючої ланки – кращого бомбардира групи 1 Івана Жумігу та його партнера по команді Руслана Мальського, які цього сезону в чемпіонаті ААФУ забили 13 та 9 м’ячів відповідно.

Працюватиме на зустрічі бригада арбітрів на чолі з Микоколою Байдюком з Чернівці. Не так давно цей рефері судив домашню гру “Пробою” в рамках 1/4 фіналу Чемпіонату ААФУ з ФК “Куликів-Білка”.  А от асистенти із Закарпаття неодноразово перетиналися з нашою командою. Особливих претензій до їхньої роботи тоді не було, тому сподіваємося, що не буде і цього разу.

В інший півфінальній парі, яка відбудеться на Полтавщині місцева “Олімпія” з Савинців зустрінеться з командою “Агротех”. Перший матч між цими суперниками завершився з разунком 3:1 на користь колективу з Кіровоградщини.

Олімпія – Агротех (перший матч – 1:3)

22.06. 13.00. Стадіон Старт (Миргород)

Проведення фінального матчу Чемпіонату України з футболу серед аматорів сезону 2023/24 заплановано на День Конституції України 28 червня в Києві на НТК ім. Баннікова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *