Наші профі. Футзал. Підсумки сезону: Іспанія, Польща, Словаччина

ТОП Футзал

Історичний сезон Миколи Микитюка в Іспанії, Тарас Королишин та Олег Негела стали чемпіонами різних дивізіонів Польщі і бронзові медалі Дмитра Федика у Словаччині – про це і не тільки в першій частині огляду виступів наших футзалістів закордоном.

Микола Микитюк (“Кордоба” Іспанія)
17 матчів в лізі (4 голи, 1 попередження)


Мабуть, найголовніший трансфер українського футзалу в історії відбувся на початку минулого сезону, коли стало відомо, що Микола Микитюк уклав контракт з іспанською “Кордобою”. В іспанському клубі справи у Миколи йшли доволі добре – гравець стабільно виходив у складі другої четвірки. Втім, у вересні у Миколи стався рецидив старого пошкодження, тож його було прооперовано і відновлення тривало більше чотирьох місяців.

Після повернення на паркет 27-річний футзаліст надолужив свою ігрову форму і навіть зумів відзначитись дебютним голом в матчі проти “Нойас Портус Апостолі” (7:2). В цілому Микитюк відіграв 17 матчів в чемпіонаті Іспанії 2023/24, в яких забив 4 м’ячі та отримав 1 попередження, а його команда фінішувала на одинадцятому рядку Прімери.

Тарас Королишин (“Рекорд” Бельсько-Бяла, Польща)
35 матчів в лізі (9 голів, 5 попереджень), 6 матчів в кубку (5 голів, 1 автогол), 1 матч в суперкубку


Тарас Королишин разом з “Рекордом” став чемпіоном Польщі! У фінальній серії “рекордівці” у чотирьох матчах здолали “Констракт” з Любави – 2:2 (пен. 4:2), 2:5, 2:1, 5:3. В чемпіонському сезоні 31-річний футзаліст зіграв 35 матчів, в яких відзначився дев’ятьма забитими м’ячами. Окрім того, зіграв шість матчів в національному кубку (5 голів), де його команда дісталась півфіналу, та взяв участь у переможному для “Рекорду” суперкубку Польщі проти того ж таки “Констракту” (5:5, пен. 4:3).

Попри те, по завершенню сезону стало відомо, що Королишин залишив “Рекорд” і продовжить кар’єру в чемпіонаті Хорватії, де захищатиме кольори клубу “Ново Врієме” із міста Макарська.

Олег Негела (“Ред Девілс” Хойніце, Польща)
22 матчі в лізі (7 голів, 2 попередження), 2 матчі в кубку


Універсал Олег Негела теж приміряв звання чемпіона Польщі. Втім, Негела разом з “Ред Девілс” тріумфував у І лізі (група “Північна”) і його команда підвищилась у класі та наступного року гратиме в Екстраклясі. Всього в сезоні провів 22 матчі в І лізі, в яких забив 7 м’ячів та отримав 2 попередження, а також відіграв два матчі в національному кубку.

Після завершення сезону стало відомо, що трирічна історія стосунків Негели та “червоних дияволів” добігла до завершення і новий сезон 24-річний футзаліст розпочне у складі іншого клубу Екстракляси “Відзева” з Лодзі.

Віктор Русин (“Шльонськ ІІ” Вроцлав, Польща)
6 матчів в лізі, 1 матч в кубку (1 гол)


Чемпіон Юнацької Екстра-ліги 2017/18 Віктор Русин у поточному сезоні повернувся на футзальний паркет. 22-річний гравець після тривалої паузи поповнив ряди дублюючого складу “Шльонська” з Вроцлава, який виступає у ІІ лізі Польщі. В сезоні 2023/24 відіграв скромних 7 матчів і відзначився одним м’ячем у кубковій грі проти “Оржела” з Єльч-Лясковіце (3:11).

Дмитро Федик (“Левіце” Словаччина)
23 матчі в лізі (17 голів, 4 попередження, 1 автогол), 2 матчі в кубку (2 голи)


Молодий універсал Дмитро Федик продовжує “запалювати” в Словаччині. У сезоні 2023/24 18-річний футзаліст разом з ФК “Левіце” оформив “бронзовий” дубль, здобувши бронзові нагороди як чемпіонаті, так і в кубку країни. Всього Дмитро відіграв 25 матчів, в яких відзначився 19 забитими м’ячами.

Наприкінці сезону Федик прийняв новий виклик – відтепер франківець виступатиме у польській Екстраклясі, де захищатиме кольори середняка турніру ФК “Торунь”.

Фото: Cordoba Futsal, BTS Rekord, Red Devils Futsal, Slask Futsal, Levice Futsal Team

Андрій МОКЛЯКSPORT.IF.UA

Читайте також:
Наші профі. Підсумки сезону: жіноча Перша ліга
Наші профі. Підсумки сезону: Молдова, Туреччина, Польща
Наші профі. Підсумки сезону: Друга ліга ПФЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *