Жіночий Євробаскет U-20: Україна – шоста, Лапхан – краща за реалізацією

Баскетбол

Молодіжна жіноча збірна України U-20 завершила свої виступи на чемпіонаті Європи у Дивізіоні B, який проходив у Софії, Болгарія.

Наша збірна під керівництвом Інни Кочубей здобула 4 перемоги в 7 матчах турніру – виграла всі три матчі на першому етапі, програла обидва матчі Ірландії та Чехії на другому етапі, перемогла Великобританію в матчі за 5-8 місця та поступилися Ірландії у грі за підсумкове п’яте місце.

Варто відзначити, що останні дві гри Україна проводила на фоні вірусної інфекції, через яку постраждала більшість команд турніру і були відмінені багато матчів останнього ігрового дня.За підсумками турніру в трійці призерів змагання завершили збірні Нідерландів, Бельгії та Чехії, які наступного року зіграють у Дивізіоні А.

З елітного дивізіону до Дивізіону В опустились збірні Фінляндії, Сербії та Угорщини, які посіли останні три місця на чемпіонаті Європи U-20 у Литві.

Що стосується індивідуальної статистики, то Богдана Лапхан стала четвертою за реалізацією кидків на чемпіонаті Європи в Дивізіоні В. В шести зіграних матчах Богдана реалізувала 64,7% своїх кидків (11 з 17), набираючи 5.2 очка за матч.

За реалізацією двоочкових Лапхан ділить восьме місце – 66.7% (8 з 12 виконаних спроб), а за реалізацією триочкових Богдана шоста – 60% (3 з 5 спроб).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *