“Прикарпаття” здобуло домашню перемогу

Футбол

Інтригуюче протистояння очікувало на вболівальників в Івано-Франківську. Передостання команда групи приймала четверту. Прикарпаття все ще ніяк не могло виграти, хоча за грою команда виглядає конкурентоспроможною. У минулому турі підопічні Рипана наприкінці зустрічі втратили перемогу у Хмельницькому. Нива ж прогресувала від матчу до матчу. Впевнена перемога над Минаєм (2:0 в гостях) мала додати колективу із Тернополя впевненості у власних силах.

Початок зустрічі шокував вболівальників тернопільської Ниви. Вже на першій хвилині Стаднік відпасував на Бучакчийського, який наважився на удар метрів з 30-ти і м’яч залетів у ворота – 1:0. Помилився у цьому епізоді Жупанський. Чи й варто додавати, що це перший гол Владислава в сезоні? Здається, що такої агресивної гри від івано-франківців гості не очікували.

На 15-й хвилині підопічні Рипана ще раз відправили у нокдаун суперників. Радульський віддав у карний майданчик на Хому, а Андрій майстерно пробив у кут воріт – 2:0. Дебютний гол у нинішньому сезоні для бомбардира Прикарпаття. Співнайкращий бомбардир минулого чемпіонату в 2024 році відчутно збавив оберти, і це дуже важливий гол не лише для команди, а й для нього особисто.

Відразу після втрати м’яча господарі поля його намагалися повернути. На 29-й хвилині рахунок вже став розгромним. Після подачі Радульського головою у дальній кут пробив Барчук – 3:0. Такої гри Прикарпаття вболівальники давно не бачили. Господарі поля за півгодини буквально катком пройшлися по супернику. Шикарний перший тайм для Прикарпаття!

На жаль, друга половина зустрічі вже перетворювалася на формальність. За рахунком футболісти Прикарпаття грали грамотно, а гостям не допомогли навіть заміни. Варто віддати належне івано-франківцям, які намагалися забити ще. На 68-й хвилині могли забити м’яч престижу гості, але Дорошенко влучив у поперечину.

Це дебютна у нинішньому чемпіонаті перемога Прикарпаття. А от Нива грає нерівно – після етапної, важливої перемоги в Минаї зазнала фіаско в візиті до рівного за силам суперника.

Герой матчу від Sport Arena: Владислав Бучакчийський (Прикарпаття)
Продуктивний матч для 21-річного півзахисника. Владислав взяв участь у низці атак команди, а його забитий м’яч на першій хвилині став надважливим.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 6 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Нива» (Тернопіль) – 3:0 (3:0)
Голи: Бучакчийський (1), Хома (14), Барчук (29).

Прикарпаття: Бобинець – Швець, Француз, Демків, Радульський, Соловйов (Михальчук, 76), Бучакчийський (Беспалько, 76), Стаднік, Цюцюра (Романов, 66), Барчук (Кос, 66), Хома (Бабанін, 90+2). Запасні: Кучерук, Болденков, Геник, Замуренко, Рудюк, Сьомка, Тітаєвський.
Нива: Жупанський – Мудрий, Зінь, Слотюк, Бей (Сидун, 34), Кухарук (Гатала, 77), Капустян, Давидов (Козак, 34), Дорошенко, Галадей (Напуда, 46), Посєвкін (Михайленко, 62). Запасні: Ольховий, Коломієць, Бац, Кицун, Вадовський, Демчук.
Попередження: Барчук (12), Швець (74) – Галадей (32), Слотюк (34), Кухарук (39), Дорошенко (90+3).

11 вересня 2024 року. 14:30, Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. 400 глядачів. +20 С.
Арбітриня: К.Козорог (Київська обл.). Асистенти арбітрині: М.Близнюк (Харків), В.Аврамчук (Київська обл.).
4-й арбітр: І.Салаш (Калуш). Спостерігач арбітражу: А.Валенко (Львів).


Прикарпаття – Нива 3:0. Шикарний перший тайм господарів

Підопічні Рипана до цього матчу підходили без перемог. А ось “Нива” від гри до гри прогресувала. Колектив із Тернополя у минулому турі переграв “Минай” на виїзді і піднявся на четверте місце. У стартовому складі господарів сьогодні вийшов Андрій Хома, який на початку нинішнього сезону грає мало.

Вже на першій хвилині господарям поля вдалося відкрити рахунок. Бучакчийський наважився на удар з далекої відстані і фортуна йому посміхнулася – 1:0. Помилився у цьому епізоді Жупанський. На 15-й хвилині підопічні Рипана вдруге відзначилися. Андрій Хома з меж штрафної пробив у дальній кут – 2:0. Дебютний гол у сезоні для найкращого бомбардира минулого чемпіонату. 

Дуже агресивний початок матчу у виконанні футболістів “Прикарпаття”. Такого гості навряд чи очікували. Ще до перерви господарі поля довели рахунок до розгромного. Радульський подав, а Барчук пробив у дальній кут – 3:0. Неймовірний розвиток подій. Цього точно ніхто не очікував.

У другій половині зустрічі цікавих подій було мало. Згадати можна хіба що удар в поперечину від Дорошенка. У підсумку, дебютна у сезоні перемога “Прикарпаття”.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *