Як японці заощаджують та примножують особисті кошти

Без категорії

У сучасному світі, тематика заощадження особистих грошей актуальна, як ніколи через постійні зміни вартості продуктів, послуг тощо. При цьому, багатьом людям доводиться виживати від зарплати до зарплати, або на скромну пенсію. Але, щоб трохи покращити власне фінансове становище, можна використовувати прості методи заощадження від японців. 

В першу чергу, існує давня японська традиція під назвою Какейбо, яка формує у кожної людини ощадне мислення. Вона має прості правила, що допоможуть не тільки економити кошти, але й примножувати їх. Додатково, можна спробувати грати в слоти за фріспіни на день народження, які надаються від казино індивідуально кожному клієнту.

Основні правила Какейбо, які спрацюють у кожного

Якщо перекласти з японської на українську, Какейбо – це щось на кшталт “домашньої книги фінансів”. Тобто, для ведення сімейного бюджету, людині знадобиться лише ручка та папір. Але, цей процес повинен спиратися на такі правила:

  • Якщо людина має на меті відкласти певну суму, потрібно робити фокус на ті придбання, які вкладаються в особистий бюджет;
  • Кожну витрату потрібно відображати у “амбарній книзі” (аналогічні відмітки варто робити і на надходження);
  • Завжди варто визначати актуальність тієї чи іншої покупки, тобто проводити розмежування між нагальною потребою та бажанням;
  • Змінити розрахунки банківськими картками на зняття готівки.

Останній пункт пов’язаний з тим, що безліч людей в Україні звикли до сплати товарів та послуг за допомогою карток. Але, цей спосіб не дає змоги відчути фізичну втрату коштів. Натомість можна зняти готівку та “розфасувати” її на кілька різних сум згідно з кінцевою метою. 

Як позбутися звички купувати товар під впливом моменту

Імпульсивний шопінг – це одна з найбільших проблем для особистої кишені за думкою японців. Тому, вони вигадали низку важливих запитань, які допомагають визначитися з актуальністю певних придбань. Але, відповідати собі на них необхідно чесно та зважено. 

Серед них головними є такі запитання, як: “Чи впливає мій поточний настрій на покупку?”, “Чи можу я наразі обійтися без цього товару/послуги?”, або “Чи є у мене необхідна сума коштів?”. Також, важливо, звідки людина отримала дані про відповідні речі або послуги. І насамкінець, якщо справа стосується техніки, варто запитати себе “Чи потрібна вона мені на довгий час, або для періодичного використання?”. 

Попри це, варто привчити себе й до певних “фізичних заощаджень” до спеціальної скарбнички. До прикладу, у разі придбання певного продукту зі знижкою, різницю можна відкласти до неї. Додатково, можна застосувати схему округлення повсякденних витрат. Тобто, якщо загальну витрату округлити у більший бік, залишок також можна додати до “сейфу”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *