Петро Шотурма: “Перед матчем з Нідерландами процитував хлопцям слова Усика – що український дух не зламати”

Футзал

Капітан збірної України з футзалу Петро Шотурма прокоментував для Тribuna.com перемогу над Нідерландами в 1/8 фіналу чемпіонату світу-2024.

– Це перший вихід України у чвертьфінал ЧС за багато років. Що це досягнення означає для вас?

– Це досягнення як для мене особисто, так й для команди загалом дуже багато значить. Ми дуже багато зробили роботи та дуже багато пройшли тренувань, щоб опинитись в 1/8-й. Тому задоволені, бо доклали максимум зусиль.

– В матчі з Нідерландами Україна двічі швидко виходила вперед у рахунку – на початку гри й одразу після пропущеного в другому таймі.  Що це говорить про характер команди, про її психологію?

– Я хлопцям процитував слова видатного боксера Олександра Усика перед цим матчем – про те, що український дух не зламати. І нас дійсно було важко зламати в цьому матчі. З нами в цьому матчі були наш характер, сила волі та невтримне бажання перемогти!

– Наскільки відповідально бути капітаном та лідером збірної України на міжнародному турнірі? Чи відчуваєте посилену відповідальність, представляючи Україну в часи великої війни?

– Дійсно, капітаном бути нелегко. Треба бути в тренді, завжди показувати приклад, намагатись підлаштовуватись, допомагати всім хлопцям  комунікувати, бути на одній хвилі як з тренерським штабом, так і психологічно збалансовувати команду.

– Чи відчуває збірна в собі сили замахнутись на покращення найкращого результату у своїй історії – вихід у півфінал у 1996 році? Як оціните шанси на це?

– Знаєте, шанси можна недоцінювати, можна переоцінювати. Але я бачу в нашій команді баланс – всі готові виручити та підтримати один одного в будь-якій ситуації на паркеті. Є ще ряд факторів, які ми багато років клепали, щоб зараз бути таким колективом, – сказав Шотурма.

В 1/4 фіналу Україна зіграє проти Венесуели. Матч пройде у неділю, 29 вересня. Початок – о 18.00.

Трибуна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *