“Пробій” – “Скала 1911”: анонс матчу та пряма трансляція

Футбол

У суботу, 28-го вересня, Народна Команда “Пробій” вдома проведе матч 8 туру Другої ліги у групі А проти стрийської “Скали 1911”. Матч відбудеться на стадіоні “Пробій-Арена” у місті Городенка та розпочнеться о 14:00.

Минулого тижня стрияни стали чи не головними ньюсмейкерами у Другій лізі, адже після гостьової поразки від “Вільхівців” (0:1) у відставку пішов головний тренер Михайло Басараб, якого змінив досвідчений фахівець Степан Матвіїв, відомий прикарпатським шанувальникам футболу за роботою в івано-франківському “Прикарпатті” та ФК “Калуш”. Окрім того, у послужному списку Степана Олексійовича азербайджанська “Габала”, ФК “Львів” та одеський “Чорноморець”, де працював у штабі Романа Григорчука до останнього часу.

Зміна головного тренера пішла на користь “Скалі 1911” і в минулому турі стрияни вдома обіграли “Реверу 1908” (2:0). Завдякі домашній перемозі команда перервала свою триматчеву серію без перемог. Що цікаво, той матч запам’ятався протистоянням тренерської династії Матвіївих – Степана Олексійовича та його сина Ярослава.

Попри те, що влітку команда оновилась більш ніж на половину (станом на сьогодні лави стриян поповнили 13 новачків), “Скалі 1911” вдалось зберегти своїх лідерів – Максима Авер’яноваРомана НиколишинаІллю Цуркана та Андрія Ралюченка. А от  поповнення є доволі вагомим – честь команди в новому сезоні захищають Назар Грицак (“Агробізнес”, ФК “Хуст”), Денис Гарькавенко (“Буковина”) та Артур Федор (“Рух” U-21).

Окремо зупинимось на квінтеті новачків стриян з тернопільських “Подолян”. Так-так, тих самих “Подолян” з якими “Пробій” зустрічався на стадії 1/2 фіналу минулорічного розіграшу чемпіонату України серед аматорів. Тоді, нагадаємо, за сумою двох матчів “пробійці” перемогли (0:0, 3:1) та впевнено крокували до фіналу турніру. Отже, у новому сезоні футболку “Скали 1911” приміряли Іван ТкачикБогдан СагайдакМаксим МацієвськийРуслан Мальський та Іван Жуміга. Саме останні двоє стали антигероями матчу-відповіді у Тернополі, де Жуміга спровокував Ростислава Волошиновича, а Мальський був одним з найактивніших у невеличкій штовханині, яка завершилась тим, що винуватці епізоду були вилучені з поля і додивлялись матч на трибунах стадіону ім. Р. Шухевича. Згодом на засіданні КДК ААФУ усі троє футболістів отримали покарання у вигляді дискваліфікації вже у професіональному футболі. Волошинович та Жуміга на старті сезону 2024/25 пропустили по 4 матчі, тоді як Мальський отримав 3 гри поза грою.

Зважаючи на те, що перше коло змагань добігає до завершення (на вихідних команди проведуть матчі передостаннього 8 туру) і високу щільність результатів в турнірній таблиці (першу та шосту команди групи відділяє всього 3 (!) очки) суботній матч буде важливим для обох суперників, адже обоє знаходяться у групі лідерів та у разі перемоги зможуть віддірватись від конкурента у боротьбі за найвищі місця.

Матч розпочнеться о 14:00 і буде показаний у прямому етері на YouTube-каналі Професіональної футбольної ліги.

Друга ліга. Група А. 8 тур
28.09.2024 (субота)
Стадіон “Пробій-Арена”, м. Городенка
14:00 НК “Пробій” Городенка – “Скала 1911” Стрий
Арбітр матчу: Микита Коновалов (м. Полтава)
Асистенти арбітра: Валерій Волошин, Андрій Касаткін (обидва – м. Ужгород)
Четвертий арбітр: Мирослав Липко (м. Івано-Франківськ)
Спостерігач арбітражу: Василь Маковій (м. Чернівці)

Пряма трансляція:

Пресслужба НК “Пробій”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *