“Ураган” провів традиційну передсезонну пресконференцію

Футзал

Напередодні старту футзального сезону 2024/2025 «дракони» поспілкувались з пресою.

Учора, 2-го жовтня, відбулась передсезонна пресконфренція представників Народного футбольного клубу “Ураган” щодо старту нового сезону Екстра-ліги. Участь у пресконференції взяли президент клубу Василь Костюк, головний тренер Юрій Іванишин та віце-капітан “драконів” Мар’ян Масевич.

Президент НФК “Ураган” Василь Костюк підсумував сезон 2023/2024, прокоментував відхід досвідчених футзалістів та розповів про «омолодження» гравців у новому сезоні:

“Вітаю всіх журналістів, вболівальників НФК «Ураган», з тим, що незабаром розпочнеться новий сезон Чемпіонату України з футзалу сезону 2024/2025. Дякую головному тренеру, тренерсько-адміністративному штабу, команді, що підготовчий період, збори, турніри ми пройшли, вважаю дуже добре, набралися фізичної сили, відповідного досвіду і ми будемо рухатись вперед та ставити задачі на новий футзальний сезон.

Що стосується минулого сезону, як би він не закінчився, але він закінчився для нас, знову ж таки, виходячи з тих результатів, які ми досягли – позитивно. Ми здобули Кубок України. Дуже потужний фінал чотирьох відбувся, чим я дуже, як президент задоволений, і як наші хлопці віднеслися відповідально та виконали поставлену задачу. По чемпіонату ми здобули бронзові нагороди, але це не був той результат, який ставився перед командою на сезон 2023/2024.

Відповідно, ми зробили певні висновки, та не продовжили співпрацю із досвідченими футзалістами, поміняли кардинально підхід до перебудови основної команди. На новий сезон в основному зробили акцент на своїх футзалістах, вихованцях нашої футзальної школи НФК «Ураган». Хочу відмітити роботу тренерів команди дублю Романа Кордобу та Івана Данилишина, тренера Романа Кіндратіва, Олександра Вонса, які приділяють увагу вихованню молодих футзалістів, яких ми на сьогоднішній день маємо вже в основній команді.” – зазначив президент «Урагану».

Про завдання на сезон 2024/2025:

“За проміжок проведеного передсезонного підготовчого періоду бачу вагомий прогрес у команді. Вже у перших трьох-чотирьох турах будемо бачити, як команда функціонує, наскільки вони психологічно готові виконувати поставлені на них завдання. Безумовно, що я і тренерський штаб розуміємо, що зараз ми не можемо ставити максимальні завдання на чемпіонство, але, безумовно, завдання на трійку лідерів ми будемо ставити перед командою. Без максимальних задач, тих, які, на мою думку, під силу команді виконатись, рухатись не можна.”  підсумував Василь Костюк.

“Ментально ми вже стали сильнішими. Це головне!” – Юрій Іванишин.

Головний тренер «Урагану» розповів про підготовку команди, підсумував зіграні товариські матчі та передсезонні турніри:

 «Найперше, користуючись нагодою, хочу подякувати президенту та керівництву клубу за довіру. Розумію серйозність очолити такий клуб, який віддавна є візитівкою нашого Івана-Франківська. Скажу, що будемо старатися зробити все від нас залежне для досягнення поставлених задач. 

Якщо говорити про нашу передсезонну підготовку, то станом на зараз ми можемо бути задоволені тим, що ми зробили. Звичайно, доскональності меж немає, є куди рухатись, ми переймаємо досвід найкращих команд та фахівців, тому є куди рости. Якщо оцінювати  наші передсезонні турніри, то ми ставили завдання якнайкраще підготуватися у плані фізичної готовності, психологічної і нам на цьому етапі це вдалося. Як показали тести нашої фізичної підготовки, ми рухаємося у правильному напрямку. Також, крайній турнір показав, що ми в першу чергу змагаємося самі з собою і ми себе перемагаємо. Тобто, ментально ми вже стали сильнішими. Це головне! Дуже багато нам треба удосконалювати, проте, станом на зараз, я вважаю, що ми рухаємось в правильному напрямку і вже зробили багато якісної роботи.”

Як триває підготовка до першого туру Чемпіонату України з футзалу сезону 2024/2025, який для «ураганівців» відбудеться на домашньому майданчику вже 11 жовтня:

“90% підготовки ми вже зробили, залишилось два мікроцикли до першої офіційної гри. Нам потрібно вдосконалити те, що ми робили добре, виправити те, що не дуже. І в наступну п’ятницю нас вже очікує перший матч домашній проти Луцького «Любарта», де ми будемо старатися потішити перемогою наших захисників, які на нулі за нас вболівають, та наших вболівальників.” – розповів головний тренер “драконів” Юрій Іванишин.

Віце-капітан «драконів» Мар’ян Масевич поділився атмосферою в команді та розповів, як пройшла адаптація у нових гравців:

“Я вважаю, що атмосфера  в команді панує дуже позитивна та найголовніше, що ніхто не відчуває себе скутим. З новачків, тих, хто перейшов з «Урагану-2» чи тих гравців, які перейшли з інших клубів, ті, хто вже був у нашій команді, стараються допомогти у всіх планах, як і в побутовому, так і в спортивному житті. Чим потрібно, також, допомагає тренерсько-адміністративний штаб, відповідно, загальний командний настрій сприяє досягненню результату.”

Пресслужба НФК “Ураган”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *