“Металіст” – “Прикарпаття” – 2:1. Огляд матчу

Футбол

П’ята команда Групи А приймала сьому. Прикарпаття минулий тур пропускало. Івано-франківці явно не можуть занести собі до активу виступи у нинішньому сезоні – всього п’ять залікових пунктів. Металіст тиждень тому нарешті переміг. Металіст з дублем Петра Луціва розгромив Минай (3:0).

Харків’яни активно розпочали зустріч і вже на 11-й хвилині перша акцентована атака господарів завершилася голом. Після прострілу Кайдалова розстріляв ворота Підручний – 1:0. Кайдалов шикарним асистом відзначив свій виклик до юнацької збірної України. Підопічні Рипана ніяк не могли знайти свою гру, але у цьому заслуга суперника. Після голу господарі продовжили грати першим номером. У другій половині тайму було багато сумбуру і без моментів. Більше голів до перерви не було.

На початку другого тайму харків’яни збільшили свою перевагу. Після подачі Дігтяря з кутового і серії рикошетів м’яч відлетів до Підручного, який потужно пробив у дальній кут – 2:0. Проте гості не опустили руки і змогли забити. Хома прострілив, а Цюцюра пробив у дальній кут – 2:1. Інтрига повернулася? Так. Прикарпатці нею скористалися? Ні.

За рахунком підопічні Аніщенка грали впевнено, а ось у гостей мало що виходило в атаці. Можна згадати хіба що удар Геника, але м’яч пролетів повз дальній кут. Міг знімати всі питання про перемогу Приходько, але він не реалізував вихід один на один. Фінальний свисток застав команди при мінімальній перевазі господарів у рахунку. Це друга поспіль перемога Металіста та друга поспіль поразка Прикарпаття.

Герой матчу: Денис Підручний (Металіст)
Продуктивний матч 23-річного півзахисника. Денис відзначився дублем і приніс перемогу своїй команді.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 9 тур
«Металіст» (Харків) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 2:1 (1:0)
Голи
: Підручний (11, 55) – Цюцюра (61).

Металіст: Рибак – П.Луців, Мизюк, Федорів, Вернаттус (Ісаєнко, 61), Багачанський, Підручний, Синчук (Приходько, 88), Тепляков (Чідомере, 61), Дігтярь (Абрамов, 76), Кайдалов (Гомес, 76). Запасні: Плетньов, Лемба, Цвіренко, Оріховський, Шерстюк, Паляничка, Шахмаєв. 
Прикарпаття: Кучерук – Швець, Болденков, Француз, Радульський (Геник, 46), Соловйов, Бучакчийський (Романов, 76), Замуренко (Рудюк, 46), Цюцюра, Хома, Барчук (Демків, 82). Запасні: Барасюк, Бабанін, Беспалько, Михальчук, Титов.
Попередження: Тепляков (13), Вернаттус (50) – Цюцюра (15), Болденков (29), Соловйов (90).

28 вересня 2024 року, 15:30. Ужгород, стадіон “Авангард”. 100 глядачів. +19 С.
Арбітр: І.Сташук (Чернігів). Асистенти арбітра: З.Курбанов (Херсон), М.Близнюк (Харків).
4-й арбітр: В.Запрутняк (Вінниця). Спостерігач арбітражу: Я.Козик (Мукачево).

Металіст – Прикарпаття 2:1. Друга поспіль перемога харків’ян

Харків’яни підходили до домашнього матчу на фоні емоційного піднесення. “Металіст” у минулому турі вперше у сезоні переміг. Дубль Петра Луціва допоміг розгромити “Минай” – 3:0. “Прикарпаття” в попередньому турі участі не брало і перебуває на сьомому місці.

Вже на 11-й хвилині господарі відкрили рахунок. Після ідеальної передачі Кайдалова з меж штрафної потужно у кут воріт пробив Підручний – 1:0. Такого початку зустрічі не очікували підопічні Рипана. Приємно спостерігати за прогресом молодих футболістів “Металіста”. Харків’яни у першій половині тайму нічого не дали створити гостям. М’яч у футболістів “Прикарпаття” не тримався, тому про якісь комбінації неможливо було навіть говорити. Господарі і після голу продовжили грати першим номером. “Прикарпаття” у цьому сезоні команда, від якою не знаєш чого очікувати у тому чи іншому матчі.

На початку другого тайму Підручний потужним ударом змеж штрафної збільшив перевагу “Металіста” – 2:0. Проте, досить швидко гості повернули інтригу у матч. Після передачі Хоми відзначився Цюцюра – 2:1. Відігратися колектив із Івано-Франківська вже не зміг. Друга поспіль перемога “Металіста”.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *