Стартує новий сезон чемпіонату України ВЮБЛ серед юнаків

Баскетбол

Цього тижня стартує чемпіонат України з баскетболу ВЮБЛ серед команд юнаків.

Змагання ВЮБЛ цього сезону серед команд юнаків проводяться у наступних категоріях: 2008 р.н, 2009  р.н., 2010  р.н., 2011 р.н., 2012  р.н., 2013 р.н.

Нагадаємо, до змагань ВЮБЛ допускаються команди, які посіли І-ІІІ місця в першому регіональному етапі ВЮБЛ (чемпіонаті (першості) своєї області) сезону 2023/2024 рр.

В чемпіонаті України ВЮБЛ серед юнаків 2011 року заявилось 35 команд. Вже сьогодні в Івано-Франківську стартують матчі в групі 1, де зіграють місцеві Академія Говерла–1 та Академія Говерла–2, МОБІ-ДЮСШ-Бровари і ДЮСШ-3-БК Хмельницький.

Відповідно до формату змагань тут команди розділені на 8 груп, до наступного раунду вийдуть по дві кращі команди з кожної групи.

В чемпіонаті України ВЮБЛ серед юнаків 2012 року на першому етапі зіграють 27 команд, які розділені на 7 груп. Тут до наступного раунду вийдуть кращі дві команди кожної групи, а також дві з кращих серед тих, хто займе третє місце.

Перші матчі в цій категорії пройдуть 28-30 жовтня в Одесі, де зіграють місцеві команди SBA, КЗСПО СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д., БК Балта (м. Балта) та ДЮСШ №12 (м. Запоріжжя). На наступному тижні 1-3 листопада заплановані матчі першого туру у Львові, Києві і Чернівцях.

Також на наступному тижні стартує чемпіонат України ВЮБЛ серед юнаків 2013 року народження, де заявилось 32 команди. 28-30 жовтня в Ужгороді гратиме група 1, де будуть команди КЗ ДЮСШ ЗОР (м. Ужгород), Академія Говерла-1 і Академія Говерла-2 з Івано-Франківська, а також МОБІ -ДЮСШ – Бровари.

Також наступного тижня 1-3 листопада в Кременчуці гратиме Група 2 (БК PUSH TEAM-КМ КДЮСШ ім. Кисельова  (м. Кременчук), СДЮСШОР №5 (м. Дніпро), КЗ “Пісочинська ДЮСШ” – СКАРБ (пгт. Пісочин) та ДЮСШ ТЕМП (м. Тернівка)), а в Полтаві Група 3 (КЗ ДЮСШ “Олімпійські надії” -БАРС – 1  (м. Полтава), КЗ ДЮСШ “Олімпійські надії” -БАРС – 2  (м. Полтава), КЗ “ПСДЮСШОР №2” (м. Полтава) і ДЮСШ – 7 Рекорд (м. Харків)).

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *