Франківець зайняв друге місце на найспекотнішому ультрамарафоні світу

Інші Легка атлетика ТОП

26 годин 35 хвилин 8 секунд знадобилося Ігору Гоцуляку для подолання 217 кілометрової дистанції Badwater 135 Ultramarathon, що забезпечило спортсмену друге місце.

Ігор Гоцуляк, учасник бігового клубу Gutsul Running Club, разом з командою: Григорій Сундук, Олексій Кононенко, Володимир Кондратенко, стартували учора найспекотнішу гонку світу Badwater 135 Ultramarathon під номером 88. Це єдина команда українців, які брали участь в гонці, пишуть Версії.

Протягом 90 миль (144 км) спортсмен впевнено тримав лідерство, та на 106 милі поступився багаторазовому фінішеру гонки Lewis Harwey.

Зрештою, позиціонування сил не змінилося до самого фінішу: Lewis Harwey прийшов на фініш першим, обігнавши Ігоря на 45хв.

“Неймовірна міць й сила, Ігоре! Вітаємо з вражаючим дебютом на Badwater 135 Ultramarathon!”, – вітають спортсмена у клубі.

Badwater 135 — щорічний шосейний ультрамарафон довжиною 135 миль(217км) в Долині Смерті (Каліфорнія, США), який неофіційно визнаний найважчим забігом на планеті.

Основна складність — погодні умови, в яких доводиться бігти. Так, в національному парку Долина Смерті в середині липня може бути жарко: липні 1913 року у парку була зафіксована температура 56,7 градусів Цельсія, а зовсім недавно, у 2020, температурний рекорд майже повторився — 54 градуси.

Маршрут починається в басейні Badwater й прямує в сторону Фернес-Крік – найбільш спекотного населеного пункту в світі. ФІНІШ відбувається на схилі гори Вітні, 2548мнрм. Загальний набір висоти становить близько 4000 м.

Гонка передбачає самозабезпечення, тому за напої, харчування, лід і запасний одяг для спортсмена відповідає команда.

З Ігорем на дистанції була команда: Григорій Сундук, Олексій Кононенко, Володимир Кондратенко.

Учасники повинні подолати відстань завдовжки 135 миль (217 км) впродовж 48 годин й на фініші отримують фірмову футболку та медаль фінішера, зроблену у вигляді пряжки від ременя.

Версії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *