“Гуцульщина” – переможець Кубка Гуцульських міст

Футбол

На вихідних у мальовничому Косові відгримів Кубок Гуцульських міст-2021.

Цьогорічний турнір пройшов під знаменами двох ювілейних дат – 60 років тому, а саме у 1961-му році, турнір був започаткований, а 5 років тому, у 2016-му, Кубок Гуцульських міст отримав нове дихання і проводиться вже вп’яте після відновлення.

За головний трофУ кубку «Гуцульських міст» взяли участь 4 команди: «Черемош» (Вижниця) і «Сокіл-Буковина» (Путила) з Чернівецької області, «Варатик» (Коломия) та «Гуцульщина» (Косів). Команди першого дня згідно жеребкування були поділені на два півфінали, де виборювали вихід у фінал за кубковою системою змагань.

Згідно жеребу у першому суботньому матчі господарі провели поєдинок з командою «Сокіл-Буковина» і здобули впевнену перемогу з рахунком 5:0. Вагомий внесок до перемогу «Гуцульщини» вклав Сергій Герасим’юк, який відзначився хет-триком.

Ще один фіналіст визначився в парі «Варатик» – «Черемош». У першому таймі команди розмінялися голами, а на старті другої половини гри буковинці забили двічі та здобули перемогу 3:1.

Отож, наступного дня, 1 серпня, у втішному матчі за третє місце зійшлися «Сокіл-Буковина» і коломийський «Варатик». Ще до перерви коломияни визначили переможця в матчі, реалізувавши три гольові моменти, а в другому таймі Іван Гаврилюк поставив крапку – 4:0.

А переможця турніру визначили між собою «Гуцульщина» і «Черемош». Перший тайм залишився за господарями. На 33-й хвилині Володимир Кулаш вивів косівську команду вперед. В дебюті другого тайму Валерій Лабудяк подвоїв перевагу в поєдинку. Команда суперник не склала руки і продовжувала боротися, за що були винагородженні забитим голом у ворота косівчан. На 68-й хвилині скоротив відставання Дмитро Радул. Проте на більше «Черемош» не спромігся і поєдинок завершився з рахунком 2:1.

В підсумку змагань команда «Гуцульщина» м. Косів вже в четверте завойовує даний кубок (2016, 2017, 2018 та 2021 роках), а «Черемош» м. Вижниця двічі була у фіналі і двічі поступалася господарям змагань (2017 та 2021 роках), команда з м. Коломиї «Варатик» дебютант цього турніру, яка виборола бронзові медалі.

Призи арбітрам турніру:
Геник Ігор (Коломийський р-н.)
Лесюк Віктор (Коломийський р-н.)
Федорчак Василь (Коломийський р-н.)

Кращі гравці турніру:
Кращий воротар – Івасюк Денис («Черемош» м. Вижниця)
Кращий захисник – Мочерняк Олег («Гуцульщина» м. Косів)
Кращий гравець – Іваничук Володимир («Варатик» м. Коломия)
Кращий бомбардир – Гарасим’юк Сергій («Гуцульщина» м. Косів)

Кубок «Гуцульських міст» 2021
м. Косів, 31 липня – 1 серпня
Півфінал:
«Гуцульщина» (Косів) – «Сокіл-Буковина» (Путила) – 5:0 (1:0)
Голи: Пиптюк (36), Герасим’юк (59, 62, 80), Лабудяк (88)
«Варатик» (Коломия) – «Черемош» (Вижниця) – 1:3
Голи: Гаврилюк (13) – Маковійчук (10), Вірста (46), Чорногуз (50)

Матч за 3-є місце:
«Сокіл-Буковина» (Путила) – «Варатик» (Коломия) – 0:4
Голи: Левандович (13, 40), Іваничук (23), Гаврилюк (52)

ФІНАЛ:
«Гуцульщина» (Косів) -«Черемош» (Вижниця) – 2:1
Голи: Кулаш (33), Лабудяк (47) – Радул (68)

За матеріалами ДЮСШ «Гірське орлятко»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *