Перша ліга. 3 тур. «Прикарпаття» – «Металіст» – 1:4

Футбол

Харківський Металіст, який поки що йде без поразок після свого перейменування з Металу і прийняття Олександром Ярославським, завітав в гості до Прикарпаття.

Команда Олександра Кучера навряд чи розраховувала на який-небудь інший результат в Івано-Франківську, крім перемоги, що підтвердили і перші два матчі нового сезону: спершу харків’яни в скандальному матчі перемогли Альянс, а потім впоралися з Ужгородом. У будь-якому випадку, завдання у Металіста може бути тільки одне, вихід в УПЛ за підсумками цього сезону, і ніхто інакше в Харкові на даному етапі і не мислить.

Прикарпаття, яке в першому турі приємно порадувало, навіть швидше здивувало своїх уболівальників перемогою над Ужгородом з рахунком 6:0, у другому турі поступилося Олімпіку. Напевно команді Олега Рипана хотілося красиво увійти в сезон у себе вдома, адже перші дві гри були зіграні на виїзді, а міцний Металіст і мабуть головний фаворит сезону – відмінна мотивація довести самим собі і вболівальникам свою боєздатність.

Однак команда Олександра Кучера досить швидко вбила інтригу в поєдинку. Перший м’яч Металіст забив на 12-й хвилині, коли з правого краю штрафного майданчика Маілтон перекинув Новака і направив м’яч точно на голову Жо, а бразильцеві залишалося лише переправити круглого в сітку воріт – 1:0 на користь харків’ян.

Але все ж ключовий момент стався ще через кілька хвилин, коли Прикарпаття навіть не встигло відправитися від першого пропущеного гола. На “побачення” з Андрієм Новаком вибіг автор першого гола Жонатан, проте він навіть не встиг пробити – підштовхнув бразильця в спину Назарій Воробчак, за що Ярослав Козик показав захисникові івано-франківців пряму червону картку. До одинадцятиметрової точки підійшов француз Балулі, який пробив в протилежний від воротаря кут – 0:2. У кінцівці тайму Балулі міг забивати ще один м’яч, але з-за меж штрафного майданчика пробив над воротами господарів.

Цікаво, що незважаючи на гол і зароблений пенальті, Жо був замінений вже в перерві. У другому таймі перший небезпечний момент створили саме господарі, що надихнуло місцевих уболівальників, яких на стадіоні “Рух” зібралося чимало: вийшовший на заміну Василь Геник непогано пробив з-за меж штрафного – з другої спроби все ж зафіксував м’яч у своїх руках Канєвцев. Ще через кілька хвилин з краю штрафного бив Микола Сікач, намагаючись потрапити в ближній кут – мимо воріт. До того ж під час виконання удару Сікач отримав травму і вимушено був замінений. А на 55-й хвилині Прикарпаття виконало справжній шедевр: абсолютно навмання здалеку Іван Сондей запустив м’яч верхом в напрямку воріт Металіста, але в підсумку круглий дуже красиво залетів за спину Канєвцева і потрапив точно в дальню дев’ятку харків’ян – 1:2! Цілком можливо воротар зіграв невдало через сонце, яке світило йому в очі.

Металіст після шедевра Сондея відразу ж створив свій момент, але в ближньому бою вийшов на заміну в перерві Хосе Ріаскос не зумів переграти Новака – кіпер відбив удар колумбійця. А на 62-й хвилині все ж харків’яни забили третій для себе м’яч, чим визначено зняли напругу після голу господарів: Новак відбив постріл з-за меж штрафного майданчика у кут від Банади, але ось з добиванням від Фоміна воротар вже не впорався – 1:3 . Ще через кілька хвилин Руслан міг робити дубль, але трохи не влучив у ворота після навісу зі штрафного.

Кінцівка вийшла напруженою, кілька разів на поле спалахували локальні бійки між заведеними гравцями, але все ж далі обійшлося без вилучень з боку Козика. Ще один шанс відзначитися мав Ріаскос, коли обігравшись на фланзі з Фоміним він увірвався в штрафну, але знову не зумів переграти Новака з вигідної позиції. Але все ж в кінцівці гості довели справу до розгрому: Люлька заробив штрафний на середній дистанції від воріт, Балулі зробив подачу до чужих воріт, а Євген Банада без належної опіки від захисників Прикарпаття виграв повітря і без проблем відправив м’яч у сітку – 1:4. Господарі могли знову порадувати своїх уболівальників, але спершу Канєвцев завадив пробити з хорошої позиції Рудюку, а потім за допомогою відскоку в поперечину кілька курйозно відбив постріл приблизно з лінії штрафного Цюцюра.

У підсумку Металіст продовжує разом з Кривбасом йти без втрати очок, маючи 9 балів за підсумками трьох зіграних турів. Прикарпаття було слабкіше, але в чому не можна дорікнути команду з Івано-Франківська, так це в самовіддачі і прагненні на полі.

Man of the match: Руслан Фомін (Металіст)
Здорово виглядав у другому таймі Руслан. Він кілька разів підігравав партнерам, будучи важливою ланкою в атаках харків’ян, а також відзначився своїм голом, коли опинився в потрібний час у потрібному місці на добиванні.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 3 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Металіст» (Харків) – 1:4 (0:2)
Голи: 
Сондей (55) – Жо (12), Балулі (16, пен.), Фомін (62), Банада (84).

Прикарпаття: Новак, Пастух, Матушевський, Француз, Сікач (Лень, 54), Воробчак, Семотюк (Геник, 46), Кузьмин (Сондей, 46), Рудюк, Волошинович (Толочко, 84), Барчук (Цюцюра, 68).
Металіст: Каневцев, Танчик (Нехтій, 59), Мизюк, Федорів, Шопін, Ралюченко (Банада, 31), Підлепенець (Фомін, 46), Маїлтон (Люлька, 66), Демченко, Балулі, Жонатан (Ріаскос, 46). 
Попередження: Семотюк (17), Барчук (65), Цюцюра (75), Рудюк (84) – Ралюченко (8), Балулі (75).
Вилучення: Воробчак (15, позбавлення суперника очевидної можливості забити м’яч).

7 серпня 2021 року. 18:30. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. 3100 глядачів. +24С
Арбітр: Я.Козик (Мукачево). Асистенти арбітра: Д.Марченко, Р.Єрмоленко (обидва – Чернігів).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: С.Соботюк (Київ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *