Мирослав Ступар: «Якби ВАР був в УПЛ з 1-го туру, можливо, і результати матчів були б інші»

Футбол

Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував Tribuna.com відновлення роботи ВАР на матчах УПЛ з 4-го туру.

«ВАР – це як палочка-виручалочка в моментах, коли арбітр не розібрався, не побачив або неправильно трактував. Мова-то про єдиноборства, офсайд чи взятті воріт – як було в стартових турах УПЛ. ВАР потрібен. Це не вигадка чи примха, а засіб, який допомагає арбітрам судити в дусі fair play. Чесна гра – це перш за все. Кожен хоче, щоб спортивний результат відповідав не якимось інтересам, а тому, що показують спортсмени. Кожен хоче, щоб все було згідно з правилами гри, в дусі гри і так далі.

ВАР повинен був бути з 1-го туру УПЛ, тоді б і результати були інші, можливо. Хтось не дорахувався очок, хтось, може, взяв зайве. Сьогодні ВАР – це всесвітня футбольна тенденція. Ця система тільки допоможе нашим арбітрам якісно судити матчі чемпіонату України. Це комітет арбітрів недопрацював. Можна було ще навесні почати навчання арбітрів.

Між УПЛ і комітетом арбітрів немає нормального співробітництва. У нас 3 фургона-ВАР, на 8 матчів це замало. Але у нас 4 ігрових дня – п’ятниця, субота, неділя і понеділок. Можна так розвести матчі, щоб на кожному працював ВАР. У п’ятницю та понеділок по матчу, а на суботу та неділю залишається по 3. Це теоретично. Я не знаю, можливо, там є і інші проблеми. Теоретично можна було б забезпечити ВАР на кожному матчі в турі. Вся справа в людях, які цим керують і управляють. Цей процес у нас дуже погано рухається », – сказав Ступар.

Трибуна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *