Михайло МЕЛЬНИК: “Приємно відзначити чудовий мікроклімат у нашій команді”

Волейбол Пряма мова ТОП

Президент ФВУ Михайло Мельник переконаний, що нашій жіночій збірній цілком під силу пробитися до 1/8 фіналу чемпіонату Європи.

Напередодні вильоту жіночої збірної України до румунського міста Клуж-Напока, де з 19 по 25 серпня вона проведе п’ять поєдинків групового етапу континентальної першості, з її тренерами і гравцями зустрівся президент національної федерації Михайло Мельник. Він живо поспілкувався з наставником Володимиром Орловим і дівчатами, особисто переконався, що вони живі-здорові та знаходяться у бойовому настрої, подякував їм за самовіддану роботу і здобуття путівки на Євроволей-2021, а також висловив сподівання обов’язково зустрітися з ними вже у болгарському Пловдиві, де, в разі успішного виступу у групі, вони мають провести поєдинок 1/8 турніру.

– Так, група у нас непроста, але й не є такою, де шанси нашої збірної на вихід до раунду плей-офф апріорі виглядали би досить примарними, – зауважив Михайло МЕЛЬНИК. – У секстеті є два безумовних фаворити – Туреччина і Нідерланди, чий рівень на сьогодні об’єктивно вищий, ніж в України та інших. А ось за дві інші путівки до 1/8 фіналу боротьба очікується дуже жорсткою. Нашим дівчатам належить довести свою боєздатність у протистояннях із спортсменками Швеції, Румунії та Фінляндії, і тут, на мій погляд, усе в їхніх руках. Можливості команди Швеції на чолі з феєричною Ізабель Хаак вони добре вивчили у поєдинках кваліфікаційного раунду, тож бажання взяти переконливий реванш за тодішні невдачі мають стати для них хорошим стимулом. Румунки – теж не подарунок, тим більше, вони гратимуть у рідних стінах, але у матчі із ними, як мені здається, насамперед усе залежатиме від якості дій підопічних Володимира Орлова. Так само – і в зустрічі з фінками, які, образно кажучи. зірок з нема ніколи не хапали.

Отже, повторюю, група у нас непроста, проте потрапити в ній до провідного квартету, що продовжить боротьбу у раунді плей-офф – це якраз і є для української збірної завдання-мінімум. Ну, а далі, так би мовити, як карта ляже. Там уже може трапитися будь-що…

Мені приємно відзначити чудовий мікроклімат у нашій команді, і те, що задля успіху дівчата однозначно готові віддати на майданчику всі сили. Саме такий настрій я хотів у них побачити – саме такий і побачив. Тому, відповідно, хочу щиро подякувати куратору жіночої збірної України, віце-президенту ФВУ Володимиру Дубинському за те, що, завдяки його зусиллям, наші спортсменки готувалися до Євроволей-2021 у відмінних умовах і були забезпечені всім необхідним. Видно, що людина переживає за свою справу всім серцем. Вірю, що дівчата теж добре це усвідомлюють, а тому, безумовно, неодмінно віддячать Володимиру Михайловичу за турботу своєю грою!

Відзначимо, що головний тренер національної збірної України Володимир Орлов вже визначився з остаточним складом команди на Євроволлей-2021.

Склад жіночої збірної України на чемпіонат Європи-2021:

Зв’язуючі: Ольга Скрипак (“Хімік”*), Дар’я Великоконь (“Хімік”);

Ліберо: Анастасія Карасьова (“Волинь-Університет”), Кристина Нємцева (“Хімік”);

Центральні блокуючі: Діана Мелюшкина (СК “Прометей”), Марина Мазенко (СК “Прометей”), Юлія Герасимова (“Карайолларі”, Туреччина), Ірина Трушкіна (“Тирговіште”, Румунія).

Діагональні: Анна Харчинська (СК “Прометей”), Олеся Рихлюк (“Галатасарай”, Туречччина);

Догравальниці: Катерина Дудник (СК “Прометей”), Богдана Анісова (“Уралочка-НТМК”, Росія), Юлія Бойко (“Хімік”), Надія Кодола (“Жетису”, Казахстан).

*вказана команда, у якій волейболістка провела сезон 2020-2021

Нагадаємо, що за результатами жеребкування групового етапу Євроволей-2021 збірна України потрапила до групи D, де її суперниками стали – Румунія, Туреччина, Нідерланди, Фінляндія та Швеція. Матчі групи D пройдуть у Румунії в місті Клуж-Напока.

Група А – Сербія, Азербайджан, Росія, Бельгія, Франція, Боснія та Герцеговина;

Група В – Болгарія, Польща, Німеччина, Іспанія, Чехія, Греція;

Група С – Хорватія, Італія, Білорусь, Словаччина, Угорщина, Швейцарія;

Група D – Румунія, Туреччина, Нідерланди, УКРАЇНА, Фінляндія, Швеція.

Чотири кращі команди з кожної групи вийдуть до 1\8 фіналу. Фінальна частина Євроволей-2021 відбудеться з 18 серпня по 4 вересня 2021 року.

Стартовий поєдинок підопічні Володимира Орлова проведуть проти волейболісток з Нідерландів.

Розклад матчів групового етапу чемпіонат Європи-2021. Група D:

(за київським часом)

18 серпня, середа

20:30 Румунія – Туреччина

19 серпня, четвер

16:00 Швеція – Фінляндія
19:00 Україна – Нідерланди

20 серпня, п’ятниця

17:30 Фінляндія – Нідерланди
20:30 Україна – Туреччина

21 серпня, субота

17:30 Україна – Фінляндія
20:30 Румунія – Швеція

22 серпня, неділя

17:30 Туреччина – Швеція
20:30 Нідерланди – Румунія

23 серпня, понеділок

17:30 Україна – Швеція
20:30 Туреччина – Нідерланди

24 серпня, вівторок

17:30 Нідерланди – Туреччина
20:30 Румунія – Фінляндія

25 серпня, середа

17:30 Швеція – Нідерланди
20:30 Україна – Румунія

Пресслужба ГО ФВУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *