Франківська викладачка пробігла 110 км Татрами і виборола “бронзу” міжнародних змагань

Легка атлетика ТОП

Учасниця франківського бігового клубу Gutsul Running Club, викладачка англійської мови Анастасія Дорошенко 28 серпня здобула “бронзу” міжнародних бігових змагань ULTRAJANOSIK.

Вона пробігла 110 км високогір’ям одразу 2х країн: мальовничими польськими й словацькими Татрами.
18годин й 25хвилин знадобилося спортсменці, щоб фінішувати 110-ти кілометрову дистанцію та вибігти на третю позицію у абсолюті серед жінок.

ULTRAJANOSIK – щорічні міжнародні змагання з скайраннінгу (біг високогір’ям), які проводяться одразу у 2х країнах: польських та словацьких Татрах.

Спортсмени, які обирають дистанцію ULTRAJANOSIK LEGEND 110км, розпочинають забіг зі Словаччини, долаючи відрізок довжиною 40км через словацькі Високі Татри. Особливістю відтинку є via ferrata – сталевий канат, натягнутий вздовж маршруту, який періодично (кожні 3-10 метрів) прикріплений до скелі й у комплексі з додатковими сходинками, драбинками та іншими допоміжними елементами слугує для
безпечного проходження скелястих ділянок. Трейл для прикарпатської спортсменки плавно перетворився у забіг з перешкодами та елементами скелелазіння.

“Мені не віриться, що це все відбулося з нами! 18 годин 25 хвилин тотального переосмислення й концентрації: частина траси схожа на Горганські масиви, тільки ще лютіші і без жодної кольорової живності. Татри ладні з’їсти вас за неувагу, як маленьке печенько Орео і їм по цимбалах попередні здобутки”, – емоційно описула пригоду спортсменка.

“Погода також додавала жару: у зв’язку з погіршенням погодніх умов організатори прийняли рішення не пускати спортсменів цього дня на гору Рогатка(прим.- частина дистанції). Мотивували на шляху суперниці, яких довелося догнати й забігти на 3 місце, щоб прикарпатських гуцулів знали усюди!
Надзвичайно приємно, що усі учасники-іноземці знають про Україну і говорять приємні речі. А тепер знатимуть й Прикарпаття “, – написала Анастасія в соцмережах, інформує “Галка”.

Галка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *