Михайло МЕЛЬНИК: “У нас чітко прописано, що гравець національної збірної має з’явитися за викликом у табір”

Волейбол Пряма мова ТОП

Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник в інтерв’ю Суспільне Спорт повідомив, що у Золотій Євролізі не зіграють низка основних гравців команди.

Керівник ФВУ розповів, що до табору команди не прибули представники “Прометея” – Ян Єрещенко, Дмитро Терьоменко, Горден Брова і Віталій Щитков.

“Написали заяви, прикріплені довідками від одного й того ж лікаря, що їм треба лікуватися. Там іде повний саботаж, але нічого, гратимемо без них”, – розповів Мельник.

За словами Михайла Мельника, перед волейболістами збірної України поставлено дедлайн – прибути у команду 3 травня. Саме тоді має розпочатися друга частина збору – для легіонерів, які завершували клубний сезон.

Мельник наголошує: проти волейболістів, які не прибудуть у табір збірної України, можуть запровадити санкції. Серед можливих варіантів – дискваліфікації (для гравців, що виступають у внутрішній першості) або ж заборона на трансфер (для представників іноземних чемпіонатів).

“Чи буде якесь покарання гравцям, що не приїдуть 3 травня? Обов’язково. Ми будемо збирати Виконком. У нас чітко прописано, що гравець національної збірної має з’явитися за викликом у табір. Якщо з неповажної причини він не з’явився, то клуб, за який він грає, буде оштрафований на 20 тисяч гривень, а гравця дискваліфікують”.

Окремо президент Федерації волейболу України звернув увагу на реакцію нового головного тренера команди Рауля Лосано. Мельник стверджує: новий тренер збірної “був розчарований” тим, що частина волейболістів планує не прибути до табору команди.

“Це топ-тренер, тренер зі світовим іменем. Він приїхав і каже, що перебуває у трансі, що приїхав на одну команду, а тут інша. Такого ще не бачив. Немає жодної причини, за якої б гравці відмовлялися грати за збірну. Саме у час війни. Це зрадники”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *