Кубок України. «Буковина» – «Прикарпаття» – 1:1, по пенальті 2:4

Футбол

Щось знали гравці “Прикарпаття” про оборону “Буковини”, бо методично навішували м’яча до штрафного майданчика чернівчан. Один із кількох дозволив відкрити рахунок. Біля лінії поля штрафний на фланзі заробив Роман Дитко. Його тезка Кузьмин виконав закидання до штрафного майданчика, а там капітан Василь Цюцюра головою зіграв на випередження й відкрив лік голам у матчі – 0:1.

Після хвилі бравади поступово прикарпатці стали віддавати контроль над м’ячем друголіговому супернику. Це вилилось у пропущений гол вже в другій половині зустрічі. Василь Палагнюк у контратаці пробивав з-за меж штрафного майданчика. Його постріл заблокував оборонець франківських “орлів”. Тут же підхопив Фаді Салбак і здалеку красиво закрутив м’яча у дальній кут. Гол дня! А на табло – 1:1.

Наприкінці 90-хвилинки той же Салбак мав ідеальний шанс забити ще раз – партнер вивів його на побачення з голкіпером. Але Фаді жахливо змарнував свій момент – завмер, ніби його “заморозили” суперники. Голкіпер Андрій Новак встиг проткнути м’яча з-під ніг нападника. У відповідь і “Прикарпаття” не реалізувало черговий навіс Кузьмина на Романа Барчука і чудову можливість обійтися без додаткового часу.

А він таки настав. У екстратаймі команди знову обмінялися хорошими моментами. Після кутового могли забивати господарі. Гравець “Буковини” вдарив чітко у рамку, але головою з порожніх воріт вибив захисник “Прикарпаття” Писко. У відповідь вже Назар Воробчак вибігав на зустріч з голкіпером Буковини, але той потягнув м’яча, а захисник підстрахував – вибив на кутовий.

У серії пенальті героєм став голкіпер “Прикарпаття” Андрій Новак. Його хвалив навіть суперник-камерунець Кен Елла, удар якого досвідчений воротар взяв. Вирішальним був 11-метровий Артура Орната і його Новак зумів відбити. З іншого боку всі (!) свої пенальті франківці реалізували.

UA-Футбол

Кубок України. 3-й попередній етап
«Буковина» (Чернівці) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 1:1, по пенальті 2:4
Голи: 
Салбак (58) – Цюцюра (33). 

Буковина: Пономаренко, Гакман, Орловський, Логінов, Дмитрієв (Николишин, 83), Елла, Столяр (Клочан, 83), Сивка (Мануіла, 59), Волинець (Лук’янченко, 27), Палагнюк, Салбак (Орнат, 96). 
Прикарпаття: Новак, Пастух, Пархуць (Лень, 105+1), Матушевський, Писко, Кузьмин, Геник, Рудюк (Семотюк, 46), Цюцюра (Сондей, 53), Волошинович (Воробчак, 46), Дитко (Барчук, 53). 
Попередження: Елла (35), Салбак (48), Дмитрієв (64), Столяр (78), Палагнюк (90+4), Орловський (114) – Рудюк (43), Барчук (77).

Серія пенальті: 0:1 Барчук, 1:1 Палагнюк, 1:2 Семотюк, 1:2 Елла (воротар), 1:3 Кузьмин, 2:3 Логінов, 2:4 Воробчак, 2:4 Орнат (воротар).

31 серпня 2021 року. 16:30. Чернівці, стадіон “Буковина”. +22С
Арбітр: С.Задиран (Київська обл.). Асистенти арбітра: Р.Якимик, Ю.Ковальчук (обидва – Львів).
4-й арбітр: А.Кошура (Чернівці). Спостерігач арбітражу: М.Біць (Львів). Делегат УАФ: В.Гевко (Львів).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *