“Карпати” з Галича виривають перемогу в “Ниви”

Футбол

Перша перемога іспанського наставника Карлоса Інарехоса у керма “Карпат”.

Після серії важких та невиразних матчів, галичан нарешті прорвало. У матчі проти вінницької «Ниви» карпатівці виклалися на повну і заслужено перемогли. Це була найважча перемога команди в сезоні – з багатьма голами, емоційними дебютами та інтригою до фінального свистка.

«Нива» приїхала на гру без свого лідера і кращого бомбардира чемпіонату – Артура Загорулька не було у заявці. «Карпати» так само маневрували із атакою – цього разу, доволі несподівано, місце центрального нападника довірили Богдану Мордасу. І хоч номінально він півзахисник, але із своїм завданням впорався бездоганно, забивши перші м’ячі на професійному рівні. Правда, ще не так давно, Мордас не мало забивав, але це було ще в аматорському житті.

Початок та середина першого тайму не віщували нічого особливого – команди активно боролися в центрі, але до серйозних моментів не доходило. Розкаламутив воду саме Мордас. «Карпати» заробили кутовий і ефектно його розіграли. Лісовик п’ятою скинув на Лебедя, а капітан виконав філігранний навіс на дальню штангу. Скориставшись тим, що воротар «Ниви» та троє захисників милувалися бурштинськими пейзажами, Мордас тихо підкрався і спокійно пробив головою під перекладину. Але раділи господарі не довго. Перша ж атака «Ниви» завершилася голом-еквалайзером. Цього разу вже провалилася оборона «Карпат», яка дозволила Маляренку безперешкодно пробити Зеленського з близької відстані.

Другий тайм знову був за «Карпатами». Бей і Мордас на фланзі вдало порозумілися і залишивши позаду оборонців суперників кількома точними пасами створили гол. Хоч і позиція була далеко не ідеальна, але Мордас примудрився скластися і пробити у протихід кіперу – 2:1. Знову ж таки – радість «Карпат» тривала всього кілька хвилин. Затяжна атака «Ниви» завершилася відскоком до Брижука, який залишився сам на доволі зручній позиції – точний удар низом у дальній кут і вже 2:2.

Нічийний рахунок тримався до останніх хвилин, а кожна атака у ті чи інші ворота змушувала уболівальників кусати кулаки. Добрих півгодини команди перетягували канат: кожна хотіла перемогти, але атакувала обережно, оглядаючись на власні тили. Але на 90-ій хвилині «Нива» кардинально провалилася. Кинувши усі сили на стандарт, вінничани прогавили випад свіжих карпатівців. Лебедь перехопив м’яча біля власних воріт і запустив Сущака у контрвипад. Паралельним курсом мчав Скотто, який замінив Мордаса. Назар побачив вільного аргентинця, віддав йому точний пас і той у падінні встиг пробити низом повз воротаря – 3:2.

Пам’ятаючи про сумний досвід, цього разу карпатівці надійно тримали м’яча, навіть ціною двох жовтих карток. 4 додані хвилини уже не були настільки нервовими – відчувалася впевненість та холоднокровність. Таким чином, перемога над «Нивою» дозволила команді впритул наблизитися до вінничан – тепер команди розділяє лише одне очко.

ФУТБОЛ. Чемпіонат України. Друга ліга. Група “А”. 13-й тур. 
“Карпат” (Галич) — “Нива” (Вінниця) — 3:2 (1:1)
Голи: Мордас, 37, 59, Скотто, 90 — Маляренко, 38, Брижчук, 64.

Інші матчі туру: “Мункач” — “АФСК Київ” — 2:0; “Діназ” — “Чайка” — 3:0; “Чернігів” — “Епіцентр” — 3:2; “Буковина”— “Лівий берег” — 1:3.

ФК “Карпати” (Галич)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *