Наші профі. Підсумки сезону: Жінки

Футбол

Черговий матеріал з серії “Наші профі”. Цього разу розповімо про вситупи прикарпатських футболісток у Вищій лізі жіночого чемпіонату України.

Роксолана Кравчук (“Ворскла” Полтава)
4 матчі в Лізі чемпіонів УЄФА (3 голи), 15 матчів в лізі (24 голи, 1 вилучення), 3 матчі в Кубку України 2021/22 (2 голи, 1 попередження)


Полтавська “Ворскла” здобула четверте чемпіонство в історії і перше під брендом “ворсклянок”. Не останню роль у золотих нагородах команди відіграла Роксолана Кравчук. Нападниця в чемпіонському сезоні провела 15 матчів, в яких забила 24 м’ячі. Гравчиня пропустила третину сезону через пошкодження, але, попри те, стала другою бомбардиркою команди у Вищій лізі.

Вероніка Андрухів (“Ворскла” Полтава)
4 матчі в Лізі чемпіонів УЄФА, 22 матчі в лізі (23 голи), 3 матчі в Кубку України 2021/22


Замкнула трійку голеадорок “Ворскли” у чемпіонському сезоні Вероніка Андрухів. Всього уродженка Бруштина забила 23 м’ячі у 22 матчах Вищої ліги. За підсумками сезону наша футболістка фінішувала у п’ятірці найвлучніших гравчинь чемпіонату України 2022/23.

Даяна Семків (“Кривбас” Кривий Ріг)
22 матчі в лізі (13 голів, 3 попередження), 2 матчі в Кубку України 2021/22 (1 попередження)


Після розформування флагмана жіночого футболу “Житлобуду-1” на футбольній мапі України з’явився новий – жіноча команда криворізького “Кривбасу”. І вже в другому для себе сезоні у “вишці” (минулий команди не дограли через вторгнення російських загарбників) “кривбасівки” зуміли вибороти “срібло” і кваліфікуватись до Ліги чемпіонів УЄФА на наступний сезон. Лідеркою криворізького колективу в минулому сезоні була вихованка Городенківської ДЮСШ Даяна Семків. Всього 18-річна футболістка відіграла 24 матчі у футболці “Кривбасу”, в яких відзначилась 13 забитими м’ячами.

Мар’яна Іванишин (“Колос” Ковалівка)
18 матчів в лізі (10 голів, 3 попередження), 3 матчі в Кубку України 2021/22


Авторками головної сенсації на фініші сезону стали футболістки ковалівського “Колоса”. Ще б пак, адже “колосівкам” вдалось відіграти одразу дві позиції і, обігравши в останньому турі “Шахтар”, здобути першу історичну “бронзу”. У складі бронзових призерок виблискувала прикарпатська захисниця Мар’яна Іванишин, що в сезоні провела 18 матчів, в якому забила 10 м’ячів у ворота суперниць.

Оксана Геник (“Шахтар” Донецьк)
21 матч в лізі (2 голи, 5 попереджень), 1 матч в Кубку України 2021/22


18-річна Оксана Геник влітку минулого року поповонила ряди донецького “Шахтаря”. І майже одразу зуміла вибороти місце у стартовій одинадцятці донеччанок. В цілому ж захисниця провела 21 матч в сезоні і відзначилась двома забитими м’ячами. Як йшлось вище, “шахтарівки” фінішували на четвертій сходинці, зупинившись за крок до омріяних медалей.

Любов Мохнач (“Шахтар” Донецьк)
21 матч в лізі (5 голів), 1 матч в Кубку України 2021/22


Ще однією прикарпатською гравчинею у складі “Шахтаря” є Любов Мохнач. Захисниця відіграла 21 матч минулого сезону, в яких забила п’ять м’ячів.

Тетяна Аполлоніна (“Ладомир” Володимир)
22 матчі в лізі, 1 матч в Кубку України 2021/22


Наддосвідчена Тетяна Аполлоніна відіграла черговий сезон на високому рівні у складі “Ладомира”. 35-річні футболістка взяла участь у всіх 23-х матчах володимирського клубу, левову частку з яких розпочинала з перших хвилин. За підсумком сезону “ладомирянки” посіли п’яту позицію Вищої ліги.

Вероніка Кузьмин (СК “Дніпро-1” Дніпро)
22 матчі в лізі (5 голів, 2 попередження)


Усі матчі за свій “Дніпро-1” відіграла і Вероніка Кузьмин. Всьтого в активі нашої краянки 22 матчі, в яких забила 5 голів та “напрацювала” на 2 попередження. “Спортклубівки” мали реальні шанси на здобуття медалей, втім, невдала кінцівка відкинула команду на шосту сходинку.

Вікторія Серемчук (СК “Дніпро-1” Дніпро)
11 матчів в лізі (4 голи, 1 попередження)


А от нападниця Вікторія Серемчук відіграла всього в 11 матчах “Дніпра-1” і забила скромних, як для її амплуа, 4 м’ячі. Разом з тим отримала в пасив одне попередження.

Світлана Маліборська (СК “Дніпро-1” Дніпро)
9 матчів в лізі (1 матч на “нуль”)


Непересічним досягненням в минулому сезоні може похвалитись голкіперка Світлана Маліборська. Всього в сезоні наша краянка провела дев’ять матчів, один з яких відіграла на “нуль”. Що цікаво, через епідемію травм у складі “спортклубівок” Світлана тричі (!) виходила на поле у якості польового гравця.

Леся Словак (“Динамо” Київ)
19 матчів в лізі (1 гол, 2 попередження), 1 матч в Кубку України 2021/22


Найбільшим розчаруванням сезону можна назвати столичне “Динамо”. Ще б пак, адже команда після осінньої частини сезону вважалась претендентом на нагороди. Втім, навесні столичні гравчині дещо пригальмували і в підсумку фінішували на сьомій сходинці. Левову частку матчів “динамівок” в сезоні відіграла Леся Словак – 19 матчів, в яких відзначились одним забитим м’ячем.

Читайте також:
Наші профі. Підсумки футзального сезону: Чехія, Словаччина, Польща, Литва
Наші профі. Підсумки сезону: Угорщина, Словаччина, Кіпр
Наші профі. Підсумки сезону: чемпіонат юнацьких команд УПЛ

2 thoughts on “Наші профі. Підсумки сезону: Жінки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *