Перша ліга. 17 тур. «Прикарпаття» – «Олімпік» – 2:1

Футбол

Матч сусідів по турнірній таблиці, які переслідують квартет найкращих команд чемпіонату. Цікаво, що Прикарпаття не програє у чемпіонаті п’ять ігор поспіль: три перемоги та дві нічиї. Здобули чергову перемогу івано-франківці і цього разу.

Вже на початку зустрічі міг забивати Цюцюра, але його удар зблизька парирував Рибак. І таки на 15-й хвилині господарі відкрили рахунок. Барчук відпасував, а Семотюк з лінії штрафного майданчика пробив точно в кут – 1:0. Більше гольових моментів у першому таймі не було. У гостей м’яч взагалі не тримався.

.

На початку другого гравці Олімпіка контролювали м’яч, додали в активності. На 57-й хвилині розкішний момент створили гості. Після удару Яловенка м’яч із воріт вибив Француз. Через три хвилини Прикарпаття збільшило свою перевагу. Воробчак навісив, а Цюцюра забив головою – 2:0.

Забивати ще й ще могли одразу кілька гравців господарів. Найкращий момент – мабуть, коли на 69-й хвилині після навісу Сондея повз ворота пробив Барчук. І в результаті кінцівка перестала бути важкою. На 85-й хвилині Семчук навісив, а Ходаковський у дотик пробив точно у кут – 2:1. На нас чекала цікава кінцівка. Проте відігратись гравці Олімпіка не змогли. Підопічні Олега Рипана чудово грали за рахунком. Прикарпаття святкує четверту перемогу поспіль!

Man of the Match: Василь Цюцюра (Прикарпаття)
Капітан івано-франківців відіграв 70 хвилин, протягом яких відзначався своєю активністю. Василь забив дуже важливий м’яч, який закріпив перевагу Прикарпаття.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. 17 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Олімпік» (Донецьк) – 2:1 (1:0)
Голи: 
Семотюк (14), Цюцюра (60) – Ходаковський (85).

Прикарпаття: Піцан, Квасний, Матушевський, Француз, Писко, Воробчак (Кузьмин, 77), Семотюк, Цюцюра (Рудюк, 71), Сондей (Геник, 90+1), Волошинович, Барчук (Горбаченко, 88). 
Олімпік: Рибак, Трубочкін, Ходуля, Шевченко (Калайтан, 84), Карвацький (Мудрик, 46), Стрижак (Яловенко, 46), Кірієнко (Ходаковський, 69), Ковбаса (Гбамбл, 46), Цурупін, Семчук, Прядун. 
Попередження: Кузьмин (86), Волошинович (90+3) – Карвацький (8), Прядун (31), Семчук (50), Цурупін (67), Яловенко (89).

6 листопада 2021 року. 14:15. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. 1053 глядачі. +11 С.
Арбітр: К.Заброда (Київ). Асистенти арбітра: Ю.Зоренко, С.Старча (обидва – Київ).
4-й арбітр: І.Дебенко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: Ю.Скорейко (Чернівці).https://www.youtube.com/embed/WrCjDGCppjA

Реванш і четверта поспіль перемога “орлів” Івано-Франківська

Ох же ж і розійшлося “Прикарпаття” – четверта перемога поспіль! Ця команда схожа на пісню “Гулєй” гурту “Перкалаба”. Як же ж розгулялися ті гірські хлопці! А пам’ятаєте, ще в середині минулого сезону про таку команду “орлів” можна було тільки мріяти…

Не вселяла оптимізму команда Олега Рипана й у попередній грі цих же команд в Києві на стадіоні імені Баннікова. Тоді Олімпік здобув перемогу – 2:0. Цього разу Прикарпаття виконало роботу над помилками, почало гру вдома другим номером і підловило олімпійців на контратаках. Спершу Цюцюра ввірвався за спини двом оборонцям і вибіг на зустріч із голкіпером Рибаком. Повезло Олімпіку, що цього разу його «улов» був у вигляді м’яча.

Ще кілька хвилин і після штрафного зі своєї половини поля франківці влаштували гол: олімпійці нібито відбилися, але не пощастило лідеру середини поля Олімпіка Цурупіну. Від нього м’яч повернувся до «орлів», Волошинович скинув на Барчука, а той – під удар Семотюку. Владислав у дотик пробив і вдалося на славу: в штангу, а від неї – у ворота! Голкіпер Рибак цього разу отримав «улов» у воротах – 1:0.

На другий тайм Сергій Литовченко влаштував переворот у своєму складі, випустив атакувальних Яловенка, івуарійського 19-річного вінгера Нене Жуніора, дуже нечастого гостя в складі Влада Мудрика й Микиту Ходаковського. За кілька хвилин олімпійці вже мали свої моменти, завдали таку кількість ударів, як за увесь перший тайм. А пішло все за сценарієм першого очного поєдинку, тільки у зворотний бік. Контрвипад Прикарпаття, Семотюк підключає  Воробчака, той навішує і на дальній штанзі капітан Цюцюра забиває в падінні головою з двох метрів – 2:0.

Інші команди здалися б, Олімпік цього не зробив. Головний асистент донецької команди Вадим Семчук виконав подачу, а на дальній штанзі Ходаковський замкнув ногою – 2:1. Олег Рипан вміло змінив акцент на оборону, трішки затягнув час замінами, й Івано-Франківськ може святкувати чергову перемогу – вже на 4 місці в такій непростій турнірній таблиці!

UA-Футбол

<

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *