Людмила Лузан отримуватиме президентську стипендію

Олімпійські види ТОП

Цього тижня Кабінет міністрів підтримав проєкт Указу Президента України про призначення стипендій Президента України для видатних та молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їхніх тренерів.

Стипендії отримають призери Олімпійських ігор у Токіо та їхні тренери, пише Курс. Також стипендії призначені чемпіонам та призерам чемпіонатів світу та Європи, молодим спортсменам та їхнім тренерам.

За перше місце передбачена стипендія в розмірі 16 прожиткових мінімумів, за друге – 15, за третє – 14. Стипендії іншим спортсменам та тренерам варіюють від 1,5 до 11 прожиткових мінімумів.

Зокрема стипендію у розмірі 37 215 грн призначено дворазовій призерці Олімпійських ігор, веслувальниці з Івано-Франківська Людмила Лузан. Її тренер Микола Мацапура отримуватиме 11 164 грн стипендії.

В олімпійському Токіо 24-річна Людмила Лузан двічі підіймалася на п’єдестал пошани, виборовши «срібло» із партнеркою по збірній Анастасією Четверіковою у каное-двійці на 500 метрів й «бронзу» у змаганнях каное-одиночок на дистанції 200 метрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *