Калуський каратист і його вихованка перемогли в Кубку України

Бойові мистецтва ТОП

13-14 листопада в Харкові відбувся Кубок України з карате JKS, у якому взяли участь 590 спортсменів з дев’яти регіонів України.

За результатами змагань команда Калуша зі спортивного клубу “ОКАМІ” , яка представляла Івано-Франківську область, посіла шосте загальнокомандне місце, інформують «Вікна».

— Ми посіли тільки шосте місце з дев’яти, насамперед, через малочисельний склад: нас було всього п’ятеро. Мої найсильніші вихованці не змогли виступити через хвороби та травми, — повідомив тренер та засновник спортивного клубу “ОКАМІ” Володимир Сакулич.

Вихованка калуського клубу — 17-річна Анастасія Найда, учениця Калуського ліцею №10, перемогла у віковій категорії 16-17 років і ваговій — до 50 кг. Калушанка стала переможницею Кубка України в куміте (бій), перемігши трьох своїх суперниць, та виборола «бронзу» в дисципліні «ката».

Відтак Анастасія Найда претендує на отримання звання кандидата в майстри спорту з карате.

Доньку в соцмережі привітав її батько, міський голова Андрій Найда:

— Почуття переповнюють! Моя донька, Найда Настя стала чемпіонкою України з карате! Вітаю! Ти до цього довго і успішно йшла!

Уперше на змаганнях такого високого рангу виступив сам тренер Володимир Сакулич, який востаннє виступав на змаганнях ще в школі. 36-річний засновник клубу “ОКАМІ” здобув «золото» в куміте (бій), здолавши трьох суперників.

— Вирішив відновити власні тренування та взяти участь у Кубку України, щоб стати прикладом для своїх учнів та синів, — розповів переможець.

Нині вихованець клубу Андрій Лагойда готується до виступу на чемпіонаті України з пара карате, а інші калуські каратисти — на відкритому чемпіонаті України Open Lviv. Обидва турніри відбудуться 5 грудня у Львові.

Вікна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *