Як використовуються тепловізори в спорті?

Інші

Як видно з назви, тепловізори — прибори, що фіксують тепло. За допомогою такого обладнання мисливці, наприклад, виявляють тварин та птахів в умовах поганої видимості. Використовуються вони і в військовій справі. Але останнім часом тепловізори знайшли своє місце й у спорті.

Використання прибору у спорті

Наразі чимало спортивних змагань не обходиться від використання такого прибору. Звісно, купити тепловізійний приціл можна і для домашніх тренувань. Проте коштує така техніка чимало, і у домашніх умовах вона надасть мало інформації. Інша справа — професійний спорт. Тут можливостей використання чимало:

  • комплексна оцінка фізичного стану спортсмена;
  • моніторинг реабілітаційного періоду;
  • стан опорно-рухової та серцево-судинної системи;
  • оцінка рівня перетренованості та можлива ефективність подолання цієї проблеми;
  • реалізація правильного розподілення навантажень.

Якщо вам щось з цього цікаво і ви все ж таки вирішили придбати пристрій для себе, зверніть увагу на пропозиції сервісу OLX. Тут тепловізор можна знайти трохи дешевше, ніж у спеціалізованих магазинах.

Як працює тепловізор?

Тепловізор працює шляхом уловлювання інфрачервоної енергії та генерації певного електронного сигналу. Далі інформація обробляється у процесорі, та користувач отримує на екрані зображення, у якому можна не тільки відстежити об’єкт, але й оцінити рівень температур на різних ділянках тіла.

Точність залежить від рівня пристрою. Отже, якщо тепловізійний приціл потрібен для оцінки спортивних тренувань, слід надавати перевагу дуже якісній техніці. Бо відслідковувати доведеться будь-який мінімальний відхил.

Також бажана наявність додаткових функцій. Наприклад, індикація температур в певній точці кадру та побудова температурних перерізів у рази підвищать якість отриманої інформації та можливість побудови графіків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *