Юрай Санітра: “Лесюк на останньому колі дуже багато програв”

Біатлон Зимові ТОП

Вчора наш земляк Тарас Лесюк провів першу гонку на Кубку світу в цьому сезоні, зайнявши лише 93-тє місце у спринті.

За підсумками чоловічої гонки лише двом українцям вдалося фінішувати у топ-60 та відібратися у гонку переслідування – Дмитру Підручному та Антону Дудченку. Ще три біатлоністи туди не потрапили.

При цьому два українські спортсмени – Артем Прима та Тарас Лесюк – проводили першу гонку у сезоні після того, як одужали від наслідків коронавірусу та почали набирати форму. А Богдан Цимбал, хоча й проводив третю гонку, не закрив три мішені і фінішував за межами топ-90.

Після гонки головний тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра оцінив виступ біатлоністів у першій гонці другого етапу.

Санітра позитивно відзначив хід по дистанції Підручного та Дудченка. А ось від стану Прими та Лесюка під час гонки очікував більшого.

  • Про результат Прими та Лесюка

“Очікував, що їм буде легше. Видно, що COVID-19 зробив своє. У розмові з Артемом після фінішу говорив, що запас є, але динаміки немає, м’язи не реагували на те, що треба робити на дистанції. Побачимо, як далі буде з Артемом та Тарасом”.

“Лесюк на останньому колі дуже багато програв. На трасі, де я стояв, не було видно, що він не рухався чи погано біг. Немає динаміки, з ним ще не розмовляв. Приймемо рішення ввечері, що з ним. Треба, щоб лікар також поговорив зі спортсменами, і далі приймемо рішення”.

  • Про виступ Підручного та Дудченка

“Щодо Підручного та Дудченка скажу, що на трасі рухалися добре. Дмитро перше коло із запасом пробіг, а ось останнє – це вже був Підручний, якого ми знаємо”.

  • Про результат Цимбала за межами топ-90

“Цимбал? Незрозуміло, що з ним відбувається. На тренуваннях перед стартом сезону був у групі з Підручним і Дудченком, тому будемо робити аналіз, що з ним і чому втратив форму після підготовки”.

  • Чи визначився Санітра з розстановкою біатлоністів на естафеті

“По сьогоднішньому дню будемо робити естафету зі складом Прима – Підручний – Цимбал – Дудченко. Як вони бігтимуть по етапах – ще може щось змінитися, але поки що це найреальніший варіант естафети”.

Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *